2 Kasım 2011 Çarşamba

Rakip: SLUC Nancy




Yine bir Euroleague haftasındayız. THY Avrupa Ligi A Grubu'nda yer alan ve grubunda yaptığı ilk 2 maçı kaybeden Fenerbahçe Ülker'in yarınki rakibi Fransa PRO A'nın son şampiyonu Sluc Nancy.

Bu sezon Fransa PRO A'da oynadığı 4 maçı da kazanıp şu an ligde lider durumda bulunan Sluc Nancy, Euroleague'de ise oynadığı 2 maçta ise 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile 2. sırada bulunuyor. Fransa PRO A liginde 2 şampiyonluğu bulunan takım, 2002 yılındaki son Koraç Kupası'nın da sahibi. Koraç Kupası başarısının ardından Sluc Nancy'nin günümüze değin pek de başarısı bulunmuyor. 2008-2009 Euroleage sezonunda ise 2 galibiyet 8 mağlubiyet ile gruplardan çıkamamıştı.

S. Nancy'nin izleyebildiğim (zor da olsa) :) 2 Euroleage maçına bakacak olursak genç ve atletik bir takım ve bu özelliklerinden kaynaklı olarak fast-breaklere çok iyi çıkabiliyorlar. Öncelikle buna dikkat etmek gerekir ki el üstünden zorlama atışlar yaparsak rakipten çok kolay sayılar yiyebiliriz. Bu noktada oyuna Bojan Bogdanovic'in iyi başlaması çok önemli. Hepimizin de bildiği gibi maça iyi başlamadığı takdirde el üstünden zorlama atışları çok kullanan bir oyuncu.

Rakibin diğer bir özelliği ise baskılı savunmayı iyi yapan bir takım. Bundan dolayı da top kaybını minimum miktara çekmemiz lazım. Umarım Caja Laboral maçındaki 14, Olympiakos maçında da yaptığımız 16 top kaybını burada tekrar etmeyiz.  

Bizim sorunlu olan pota altı bölgemizi rakip çok iyi bir şekilde kapattığı için dışarıdaki oyuncularımıza skor açısından bu maç çok fazla iş düşecek. Burada da Curtis Jerrells ile Emir'e boş adamı bulma konusunda çok iş düşüyor.

Takımın en önemli özelliklerinden biri ise; takım olarak beraber oynamayı ve basketboldan keyif almayı çok iyi biliyor olmaları. Bizim tam tersimiz. Nicolas Batum üzerine kurulmuş olan takımda diğer oyuncular özellikle John Linehan, Akin Akingbala ve Adrian Moerman dikkat etmek gerekiyor. Özellikle Akin Akingbala'nın pota altında durdurmamız gerekir. Oynadığı ilk 2 maçta toplam 34 sayı atan Akingbala buna karşılık 16 ribaunt (7 defans+9hücum) almış durumda. Buna karşılık takımımızda ribaunt olarak bu istatistiğe en yakın oyuncumuz 14 ribaunt ile Thabo Sefolosha. Sefolosha’nın daha çok Nicolas Batum ile oynayacağını düşünürsek burada en önemli görev James Gist'e düşüyor.

Takımın en önemli oyuncusu tabi ki NBA severlerin yakından tanıdığı Nicolas Batum. Açıkçası durdurmamız o kadar da kolay olmayacak. Burada ya kaptanımız Ömer Onan'a ve Thabo Sefolosha'ya önemli görevler düşecek. Evlerinde oynadıkları son Bilbao maçında 26 sayı+7ribaunt+8asist ile oynayan Batum geçen hafta Euroleage'in MVP'si seçildi. Bilbao maçının bitimine 7 dakika kala maç 70-69 iken S.Nancy'i yakaladığı 15-0 lık seri ile maçı 87-73 kazanmasını bildi. Batum'un bu 15-0'lık serideki 11 sayının sahibi olduğunu da hatırlatalım. Aynı şekilde Fransa PRO A'da oynadıkları son Poitiers maçında da Bilbao maçındaki gibi son çeyrekte gösterdikleri iyi performans ile kazandılar. Son çeyrekte rakibe dikkat etmek gerekir ki bugüne kadar özellikle Olympiakos maçında son çeyrekleri iyi oynadığımız söylemek doğru olmaz.  

Aslına bakacak olursak bizim seviyemizde bir takım değiller ama bizim de son dönemlerde pekiyi olduğumuzu söyleyemeyiz. Normalde geçen seneki Cholet Basket maçının bir tekrarı olması gerekirken şu an için bunu söylemek çok zor. Yarın alacağımız galibiyet hem Euroleagu'deki durumumuz hem de takımın geçen seneki ruhuna tekrar kavuşması için çok önemli. Umarım maçtan galibiyet ile ayrılır ve yepyeni beyaz bir sayfa açarız.

Fenerbahçe Ülker ile SLUC Nancy arasındaki karşılaşma Abdi İpekçi Spor Salonu'da saat 19.45'te oynanacak. Mücadele NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.


Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...