29 Ekim 2011 Cumartesi

Hoşgeldin Engin...Fenerbahçe Ülker-Bandırma Kırmızı:93-60



Hafta içi Euroleague ikinci maçında Olympiakos deplasmanından mağlup ayrılan Fenerbahçe Ülker için belki de bu hafta Bandırma Kırmızı ile oynamak fikstürün bize yaptığı bir güzellik olsa gerek. Bu moral bozukluğu ile herhalde daha zor bir takım olsaydı bu kadar kolay maçı kazanamazdık. Ligimizin yeni ve genç ekiplerinden olan Bandırma Kırmızı takımını Fenerbahçe Ülker bugün 90-63'le geçerek ligde yoluna kayıpsız devam etti.

Antrenman havasında geçen bu maçla ilgili yazılıp çizilecek pek de fazla bir şey yok. Bu maçı kısa kısa notlarla değerlendirip geçmek bence en doğrusu.

-Kaptanımızdan başlayalım gene. Onla ilgili konuşurken her zaman tahtalara vurmak gerekir. Ayrıca Fenerbahçe taraftarı O her maça çıktığında sakatlanmasın diye maçtan önce bir dua etse yeridir. Bu maçta da yine takımımızın en skorer ismiydi Ömer Onan. 20 sayıyla maçı tamamlarken; bu sayıları 4/4 2 sayılık atış ve  4/5 3 sayılık atışlardan buldu.  

-Son zamanların en çok eleştirilen ismi olan Bojan Bogdanovic ise bu maçta suskunluğunu bozdu. Euroleague'de oynadığımız iki maçta; Caja Laboral maçında 0 sayı, Olympiakos maçında sadece serbest atışlardan 2 sayı, ligde ise son oynadığımız Antalya BŞB maçında gene 0 sayıyla oynayan Bogdanovic bugün bulduğu 18 sayıyla takımımızın en skorer ikinci ismi oldu. İnşallah böyle devan eder diyoruz. 5/7 2 sayılık atış, 1/3 lük 3 sayılık atış ve 5/5 serbest atış.

-Kaya Peker bu maçta iyiydi. O oyunda olduğu süre içerisinde Bandırma Kırmızı pota altından pek de sayı bulamadı. Gene de bana çok güven vermiyor maalesef Kaya.

-Oğuz Savaş ise gene bu maçta yokları oynadı. Eğer Oğuz böyle devam edecekse kimse kusura bakmasın da hiç devam etmesin daha iyi. Yaklaşık 21 dakika oyunda kalan Oğuz maçı sadece 2 sayı ve 3 ribaunt ile tamamlayabildi.

-James Gist'i izlemek, hele gününde olduğunda izlemek bence her basketbol sever için ayrı bir keyif olsa gerek. Size de rahmetli Conrad  McRae'yi hatırlatmıyor mu:) Maç boyunca yaptığı bloklar ve smaçlar ile taraftarı coşturan isim oldu. Hoş ne kadar taraftar vardıysa artık siz hesaplayın. Ayrıca aldığı 12 ribaunt (3 hücum+9 savunma) ile takımımızın en çok ribaunt alan ismi oldu.

-Tabi bu maçın diğer güzel bir yanı ise yaklaşık 1,5 sene sonra Engin Atsür'ün yeniden parkelere dönmesiydi. Maçın ilk çeyreğinin sonlarına doğru oyuna giren Engin'e taraftarın çok büyük desteği vardı. Böylesine kolay bir maçta da geri dönmesi aslına bakarsanız iyi oldu. 17 dakika oyunda kalan Engin maçı 8 sayı ve 3 asistle tamamladı ki geri dönüşü için açıkcası çok güzel istatistikler. İnşallah bir daha böylesine kötü sakatlıklar yaşamaz. Maç esnasında yanımda oturan kız herhalde Engin'in sevgilisiydi her sayı attığında veya kaçırdığında hop oturup hop kalkıyordu:)

-Antrenman havasında geçen bu maçta Berkay ve Metecan'a neden bu kadar az süre verilir anlamış değilim. Maçın son çeyreğine yaklaşık 30 sayı farkla girip de bu genç çocukları sadece son dört dakika oynatmak? Bilemiyorum... Metecan'da maç içerisinde sayı bulabilseydi tüm takımımız bu maçta sayı atmış olacaktı.

-Maçta başıma gelen bir olayı da anlatmadan geçmek istemiyorum. Maçın ilk çeyreğinde yer sorunu yaşadık arkadaşımızla. Blok 12 sıra 1 koltuk 4 ve 6 arkadaşımla benimdi. Maç başladığında 5 boş olduğu için oraya oturdum ki benden önce biri oraya oturmuştu ama yana kaydığında ben 5 numaralı koltuğa oturdum. İlk çeyreğin sonuna doğru 5 numaralı koltuğun sahibi yukarda bahsettiğim kız gelince ben de ayakta kaldım. Benim yerimde oturan kişiye "Burası benim yerim geçebilir miyim" dediğimde kendisi ilerdekilere doğru seslendi ve ilerden gelen cevap "Yer mi var ki kayalım" İlk çeyrek bittikten sonra görevlilere gidip durumu anlattım. Genç bir çocuk benle gelip tek tek bilet kontrolü yapınca ilerde oturanların aslında kendi yerinde oturmadıkları ortaya çıktı. Yerim boşaldı ve ben yerime oturabildim. Görevli çocuk yanımdan geçerken ilerdekileri kastederek "Koçtan bilet almışlar"dedi. Eee be arkadaş sen koçtan bilet aldın diye istediğin sıraya, başkalarının yerine oturma hakkını kim veriyor sana?? Siz Koç'tan belese bilet aldıysanız biz de parasını vererek aldık!!!

-Son bir not, maçın biletlerinden elde edilen hasılta Van'daki depremzedelere bağışlanacak...
-Not 2: Bench bugün diğer maçlara göre daha sesliydi. Daha önceki maçlarda suskun kalan benchimiz bugün devamlı oyunculara bağırıyordu.


Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...