30 Aralık 2013 Pazartesi

Fenerbahçe - Zafere Giden Yol...


Bu serüvenimizde de CM'den beri süre gelen tek takım tek kariyer alışkanlığımıza devam ederek gene Fenerbahçemizin başına geçip başarıdan başarıya koşacağız. Amacımız iyi bir takım yaratıp bulunduğu her kulvarda en tepeye oynayacak bir takım yaratmak. Belki seneler sonra takımı istediğim yerde bırakıp daha az bütçeli bir takımın başına geçip orada kariyerime devam edebilirim ama şimdilik Fenerbahçemiz ile Fm2014 kariyerime başlayacağım.


Fenerbahçe'nin futbol şubesinin başına gelecek olan kişi açıklandı. Dün akşam altı sularında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz YILDIRIM ile basına tanıtılan 32 yaşındaki Püzant YÜCECAN'ın takımın yeni teknik patronu olacağı belirtildi.

Kulüp Başkanı Aziz YILDIRIM kendisine yöneltilen yaş ve tecrübe konusunda "Püzant YÜCECAN'nın Fenerbahçe için doğru ve yeterli bir isim olduğuna inanıyor musunuz?"tarzında sorulara;
"O kulübümüzün bugünü, yarını ve geleceği. Onla birlikte uzun süre beraber çalışıp, tüm hedeflerimizi zaman içinde gerçekleştireceğiz." şeklinde cevap verdi.

Kendisine "Böylesine büyük bir camiaya geldiniz, üzerinizde baskı var mı?" sorusuna ise "Şu an çok heyecanlı ve istekliyim. Futbol takımının hedeflerini gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım" şeklinde yanıtladı.

Fenerbahçe'nin yeni teknik patronu hedeflerini açıklarken; "Öncelikle Spor Toto Süper Lig'de ilk sezonumda takımımı en üst seviyelere taşıyacağım. Ayrıca Ziraat Türkiye Kupası da genç oyuncularım için kendilerini kanıtlayabileceği önemli bir turnuva olacaktır." dedi..

Şimdi gelelim takımın oyun sistemine. Taktiğimiz genelde 4-1-2-2-1 şeklinde olacak.

Defans
Sağ bekte Gökhan Gönül sol bekte ise Caner Erkin değişmez oyuncularım. Her ikisi de kanatta çizgiye inip orta yapıyorlar ve orta sahaya kanatların boşalttığı alana giriyorlar (İki Yönlü Bek - Hücum). Gökhan Gönül'ün sakatlık, ceza ve yorgunluk durumlarında ve özellikle de Ziraat Türkiye Kupası maçlarında o bölgeye alt yapıdan Egemen Zengin'i monte etmeye çalışıyorum. Sol bekte ise değişmez oyuncularımdan biri Caner Erkin. Ki oyun ilerledikçe kendisinden özellikle asist açısından çok fayda alıyorsunuz. Ayrıca Caner'in bir avantajı da hücumu güçlendirmek istediğim zamanlarda önünde oynayan Moussa Sow'u daha ileri atıp Caner'i kanat oyuncusu (İçe Kat Eden Oyuncu) pozisyonunda da kullanabiliyorum. Caner'in alternatifi ise genelde yabancı sınırlamasından dolayı Hasan Ali Kaldırım oluyor. 

Egemen ZENGİN - 17
Defansın ortasında ise elim gayet sağlam. Bruno Alves ve Egemen Korkmaz savunmanın iki bel kemiği diyebiliriz. Sakatlık ve ceza durumlarında her ne kadar Bekir İrtegün ve Serdar Kesmal’i kullansam da o bölgeye genç ve yerli bir alternatif arayışım da yok değil açıkçası. 

Orta Saha
Dörtlü defansın hemen önünde FM2014’ün yeni oyuncu pozisyonlarından biri olan Regista (Kanca – Derin Oyun Kurucu) pozisyonunda Mehmet Topal var. Hemen önünde ise orta sahanın solunda Salih Uçan Defansif Oyun Kurucu pozisyonunda kullanırken Sailh’in yanında ise Alper Potuk İki Yönlü orta saha pozisyonunda oynatıyorum.
Amaç bu 3’lü ile birlikte topu genelde orta sahada tutup rakibi kendi sahamıza geçirmemek. Alper’in yedeği olarak veya zorluk seviyesi yüksek maçlarda Raul Meireles’den yararlanıyorum. Salih yerine ise bazı güçlü rakipler karşısında Emre Belözoğlu’ndan gayet iyi bir şekilde yararlandım. Topal’ın her hangi bir sakatlık veya ceza durumunda ise bu pozisyonda diğer bir alternatifim ise gene Raul Meireles.  

Orta sahanın sağının değişmez elemanı ise Dirk Kuyt. Ayrıca kendisi takımımızın kaptandır. Gerek yaptığı asistler gerekse attığı goller ile bu bölgenin yaşına rağmen değişmez elemanı. Ayrıca bu bölgede yedek bekleyen Mehmet Topuz ise şans verildiğinde yüzünüzü kara çıkarmıyor.
Orta sahanın solunda ile Moussa Sow  ile oynuyorum. Yukarıda da dediğim gibi sakatlık, yorgunluk veya ceza durumlarında Moussa Sow'un yerine Caner Erkin’e bu pozisyonda görev veriyorum. Caner içe kat eden oyuncu pozisyonunda oynadığı zaman ise bek görevine Hasan Ali Kaldırım geçiyor.
Her iki kanadım da derinlemesine rakip ceza sahasının içine doğru oynuyorlar. Bir nevi gizli forvet olarak. Bu oyuncular devamlı içeriye doğru koşu yaptıkları için yukarıda da dediğim gibi Gökhan ve Caner’e çok iş düşüyor.

Salih UÇAN




Forvet
En uçta performans, sakatlık veya ceza durumuna göre gerek Pierre Webo gerekse Emmanuel Emenike’den gayet iyi bir şekilde faydalanıyorum.  Çok zor durumlarda ise Moussa Sow ya da Dirk Kuyt’ı ileri atıp çift forvete geçmek gibi bir lüksümüz de var. Sow, Emenike, Webo, Kuyt. Açıkçası sezon boyunca bu bölgede hiç sıkıntı çekmedim diyebilirim.

Taktikler
Bazı önem seviyesi diğerlerine göre yüksek maçlar haricinde takımım genel olarak hücum futbolu oynuyor. Bunun için de Strteji: Hücum. Elimde kişisel olarak yetenekli oyuncular olduğundan dolayı oyuncularıma saha içi serbestlik verdiğimden Stil: Akıcı  olacak. Maçlarda amaç bol pas yapıp rakibe topu aldırmamak ve bunaltmak olduğu için ise Pas Türü: Daha Kısa olarak belirledim. Ayrıca rakip savunmanın da rahat top yapmasını engellemek için Pres: Daha Fazla Pres şekilde. Bire bir adam savunmasını sevmediğimden dolayı ise Markaj:Alan Markajı. Sert, agresif oyunu sevdiğim için ise Top Kapma: Daha Agresif. Serbestlik:Daha Serbest. Amacımız hızlı ve tempolu bir oyunla rakibe alan daraltmak şeklinde olduğu için Defans Çizgisi: Önde ve Tempo: Yüksek Tempo şeklinde.

Teknik Heyet

Sezon başında teknik ekibimi komple değiştirdim. Yalnız şöyle bir durum var. Eğer sezon daha başlamadan teknik ekibinizi değiştirmeyi benim gibi kafanıza koyduysanız hepsiyle aynı anda sözleşmeleri fesih etmeyin. Sebebine gelince; bunu yaptığınız takdirde sözleşmedeki şartlardan dolayı personelinize belli bir ücret ödemek zorundayız. Bütçemiz zaten kısıtlı olduğundan hepsine para ödediğimizden dolayı istediğimiz personeli takımımıza katamıyoruz. Sözleşmeleri birer birer fesih edin. 

Transfer
Kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntılardan dolayı ayrıca benim huyumdur ilk sezon gerçeğe bağlı oynarım bundan dolayı transfer yapmadım. Oyun ilk başladığında kirada olan Miroslav Stoch ve Krasic'i yeni sezonda satmayı düşünüyorum. Sezon başlangıcında takım bulamadığım Semih Şentürk'ü devre arasında Kayserispor'a sattım. Ayrıca Cristian Baroni'yi Meksika Birinci Ligi'nden Monterrey'e, Selçuk Şahin'i Twente'ye, Joseph Yobo'yu ise Bologna'ya kiraladım. 2. sezonumda hepsini satmayı düşünüyorum.







Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...