15 Kasım 2011 Salı

Rakip: Bennet Cantu




Yine bir Euroleague haftasındayız. Geçen hafta Bilbao Arena'da rakibi Bilbao Basketi son çeyrekteki iyi oyunu ve sert savunmasıyla yenen Fenerbahçe Ülker'in yarınki rakibi İtalya seri A ekiplerinden Bennet Cantu olacak.

Bu sezon İtalya Seri A liginde oynadığı 6 maçın 4'ünü kazanıp 2 'sini kaybeden Bennet Cantu, Emporio Armani Milano'nun ardında 2.sırada bulunurken, bu sezon Euroleague A grubunda oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile gene 2.sırada bulunuyor.

Euroleague'in yeni temsilcilerinden olan Bennet Cantu'nun geçmiş yıllarına baktığımızda başarılarla dolu olduğunu görüyoruz. Bennet Cantu'nun İtalya'da 3 İtalya Seri A şampiyonluğu (1968-1975-1981), 1 İtalya Süper Kupa'sı (2003) bulunmaktadır. Takımın Avrupa karnesine baktığımızda ise başarılarla dolu olduğunu görüyoruz. 2 Euroleague Şampiyonluğu (1982-1983), 4 Koraç Kupası (1973-1974-1975-1991) ve 4 Saporta Kupası (1977-1978-1979-1981) bulunmaktadır. Rakibimiz Bennet Cantu, günümüzde Real Madrid ile birlikte Avrupa'da en çok kupa kazanan takım ünvanınıda elinde bulundurmaktadır.

Geçmişteki bu büyük başarılarının ardından 2004 yılında düşüşe geçen takım, 2008 yılında tekrar yükselmeye başlamış ve geçen sene normal sezonda İtalya Seri A'yı ikinci sırada bitirmiştir. Play-off'larda finale kadar yükselen Bennet Cantu finalde ise Montepaschi Siena'ya 4-1'lik seri ile yenilmiştir. Gene geçen sezon İtalya Süper Kupası'nde, final oynama başarısı gösteren takım burada da Montepaschi Siena'ya 73-70 yenilerek İtalya Süper Kupası'nı rakibine kaptırmıştır.

Bu sezon Euroleague macerasına evinde oynadıkları S.Nancy maçı ile başlayan Bennet Cantu, bu maçta rakibini 80-69 yenerek Eurleague'e iyi bir başlangıç yaptı. Euroleague'de oynadığı 2. maçta ise deplasmanda Caja Laboral'a 81-69 yenilerek ilk ve şu an tek mağlubiyetlerini aldılar. 3. maçlarında evinde bu sefer Bilbao Basketi 78-69'luk bir skorla yenmeyi başardılar. 4. ve son maçlarında ise gene evlerinde kıran kırana geçen bir maç sonunda Olympiakos'u 64-63 yenme başarısı gösterdiler. Bu maçta sadece 12 dakika süre alan Giorgi Shermadini maç 63-63 iken faul çizgisine geldi. İlk atışını sayıya çevirmesine rağmen 2.atışını kaçıran Shermadini ardından savunmaya çok hızlı dönerek Kyle Hines'ı müthiş bir şekilde blokladı ve maçı takımına kazandıran isim oldu. İzlemek isteyenler için http://youtu.be/m2sVCd-z8sY 0:50.

Gianluca Basile ve Nicolas Mazzarino gibi tecrübeli isimleri kadrosunda bulunduran Bennet Cantu, geniş bütçe ve rotasyona sahip olmasa da çekinilmesi gereken bir İtalyan ekip. Öncelikle bizim tam aksimize takım oyunu oynamayı becerebilen Bennet Cantu, yaptığı sert savunmasıyla dikkat çekiyor. Pota altını iyi kapatan Cantu, hücumda ise tempoyu düşürüp oyunu sete bıraktığı zaman yüzdeli atışlar bulabiliyor. İyi oyunlarını maçın geneline yayabilen bir rakip olan Bennet Cantu ile oynayacağımız maçın kolay geçeceğini pek düşünmüyorum. Takımın şuandaki koçu ise İtalyan Andrea Trinchieri dir.

Bennet Cantu'ya baktığımızda Euroleague'de oynadığı 4 maçın sonunda takımın en skorer ismi 2,16'lık pivotu Giorgi Shermadini. Oynadığı 4 maç sonunda toplam 43 sayı atan Shermadini aldığı 21 ribaund (9 hücum+12savunma) ile de takımın en çok ribaunt alan ismi. Maç başına 10,8 sayı  ve 5,3 lük ribaunt ortalaması ile oynayan Giorgi Shermadini'ye özellikle dikkat etmek gerekiyor. Bizim yumuşak karnımız olan pota altında yardım gelmediği sürece 20'leri bulması çok kolay olabilir.

Giorgi Shermadini'nin yanında pota altında dikkat etmemiz gereken diğer bir isim ise Türk basketbol severlerin de yakından tanıdığı, bir ara ülkemizde Darüşşafaka forması giyen Maarten Leunen. Maç başına 5 ribaund ortalaması ile oynayan Launen, toplamda da 20 ribaunt almış durumda. Uzunlarımızdan Oğuz (14) , Kaya (8) ve Vidmar'ın ise (11) ribaunda kaldığını hatırlatmakta fayda var. Ayrıca kendisi fantasy challenge'da vazgeçmediğim bir isimdir:)

Takımın diğer bir skorer ismi ise 85 doğumlu kısa forvet Vladimir Micov. Oynadığı 4 maçta toplam 39 sayı atan Micov, maç başına 9,8'lik bir sayı ortalaması tutturmuş durumda. Hem içerden hem dışarıdan sayılar bulabilen Micov'un 3 sayılık atışlarda %45'lik bir başarısı bulunmakta.

Takımın oyun kurucusu Andrea Cinciarini ise maç başına 4 asist ortalamasıyla oynarken toplamda ise 16 asisti bulunuyor. Fenerbahçe Ülker'e baktığımızda ise bu rakamı 4 maç sonunda geçen tek isim var o da Emir Preldizc (23). Asistleri ile sorunlu bölgemiz olan pota altını beslemeye çalışacak olan Cinciarini'yi savunmakta Thabo Sefolosha ve Ömer Onan'a çok iş düşecek.

Geçen sene olsa evimizde çok rahat bir şekilde kazanabiliriz diyebilirdim ama bu sene maalesef yaşanan sorunlardan dolayı bunu rahat bir şekilde diyemiyorum. Gruptan 2. çıkmak istiyor isek bu maçı mutlaka kazanmamız lazım. Sinan Erdem'e geri dönüş maçımız olacak bu maç umarım aynı zamanda takımın çıkışa geçtiği maç olur.

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki 5. maçında yarın İstanbul'da Sinan Erdem Arena'da İtalya'nın Bennet Cantu takımını konuk edecek. NTV Spor'dan canlı yayınlanacak olan karşılaşma saat 20:15’te başlayacak.


Püzant YÜCECAN

  






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...