2 Nisan 2013 Salı

Caner Eler, Bisiklet ve Ben


Çalışma sistemim 2 gün iş 2 gün izin olduğundan dolayı genelde izinli olduğum günler sabah kahvaltısı ve ardından kahve eşliğinde evde açık olan TV kanalları FBTV, NTV Spor ve Eurosport'tur.
FB TV’yi izlemem sebebimi anlatmaya gerek yok zaten. Ntv Spor'u da genelde basketbol ve futbol için izlerim. Eurosport'un bu iki kanaldan farkı ise bazen takip etmediğim spor dallarını denk geldiğimde oturup izlemem. Bundaki en önemli hatta en büyük sebeplerin başında kanalın mikrofon başındaki isimleri gelir. O kadar bilgi dolular ve o kadar güzel anlatıyorlar ki elim kumandaya gitmiyor. Geçenlerde bir snooker turnuvasına denk geldim. Normalde ne izlerim ne de takip ederim ama o an mikrofon başındaki Emre Özcan öyle bir güzel anlatıyordu ki kilitlendim kaldım adeta:)


Bana bugün spor medyasından beğendiğin birkaç kişi say desen saymaya ne hacet der tek bir isim söylerim o da benim için ve eminim ki çoğu kişi benle aynı fikirdedir Caner Eler'dir. Ben spor medyası içinde işine bu kadar saygı duyan bir o kadar da bilgi birikimi olan az insan gördüm. Açıkçası tanışmayı, oturup bir fincan kahve eşliğinde sohbet etmeyi istediğim insanların başında gelir kendisi. Basketbol maçı izlersin mikrofon başında Caner Eler, yüzme izlersin Caner Eler, tenis, futbol, snooker vs. vs. ama bildiğim kadarıyla en keyif aldığı spor dallarından biri de bisiklettir. Bugün sabah, sabah dediğime bakmayın saat bire geliyordu kahvaltı ederken Eurosportta Flanders Bisiklet Turu vardı (banttan) Neyse baktım mikrofon başında Caner Eler oturdum izlemeye başladım. Adam o kadar güzel, o kadar heyecanlı ve yarışmanın içindeymiş gibi anlatıyordu ki birden kendimi İsviçreli bisikletçi Cancellara'yı desteklerken buldum:))

Öğleden sonra dışarı çıkıp eve geldiğimde ise bu sefer Eurosportta Basque Bisiklet Turu ilk gün etabı vardı. Tabi ki mikrofon başında Caner Eler. Basque bölgesinin güzel manzarası eşliğinde hem bölge hakkında hem de bisiklet yarışları hakkında kendisinin verdiği bilgilerle beraber komple yarışı izledim ve inanın çok keyif aldım. Daha önce biri bana "bisiklet yarışlarını izle çok keyifli" dese cevabım belliydi. Büyük bir olasılıkla "Hadi len" derdim ama cidden çok zevkli ve güzel bir spor. Özellikle mikrofon başında işin üstadı olunca çok daha keyifli oluyor. Bir de etap esnasında kenardan yarışmayı izleyen seyircilerin o coşkusu ve heyecanını görünce bu spora merakım bir kat daha arttı.

Yarın ve Çarşamba günü çalıştığımdan dolayı iki günün programlarını izleyemeyeceğim ama az önce baktım Perşembe ve Cuma günü hem tekrarlar hem de canlı yayın var. İki gün boyunca mutlaka takip edeceğim. Bu arada Caner Eler'e Twitter üzerinden bisiklet sporu ile ilgili okuyup bu sporu daha yakından tanıyabileceğim siteleri sordum. Aslında kendim de araştırıp bulurdum ama O'nun tavsiye edeceği siteler eminim ki benim için daha sağlıklı olacaktır. Bu sporu izlemeye ve takip etmeye kararlıyım. Buradan tekrardan Caner Eler'e teşekkür ederim.




Püzant YÜCECAN

2 yorum:

  1. Ara ara yazılar yazdığımız, hatta bir podcast'imizin de olduğu bir sitemiz var hocam, belki ilgini çekebilir. bisikletsporu.com :)

    Eminim bu sporun sıkı takipçilerinden biri olacaksın. Ufak bir tavsiye, özellikle bu Pazar öğleden sonra işin yoksa Paris-Roubaix yarışı koşulacak, onu kaçırmamanı tavsiye ederim. Yılın en önemli 3, 4 tek günlük yarışından biri, bazılarına göreyse en önemlisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler tavsiyeniz için...twitterdan takibe aldık..gün içinde de siteyi oturup uzun uzun inceleyeceğim..eminim ki çok faydası olacak bana...bu arada Pazar günkü Paris-Roubaix'i biliyorum ama çalıştığımdan dolayı izleyemeyeceğim ama mutlaka Eurosport tekrarını verir ertesi gün banttan izleriz;)...tekrardan teşekkürler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...