12 Nisan 2013 Cuma

Fenerbahçe Yarı Finalde...Lazio - Fenerbahçe: 1-1


UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Lazio ile karşılaşan Fenerbahçemiz, İtalyan temsilcisini eleyerek, tarihimizde ilk kez adını yarı finale yazdırdı. Şükrü Saracoğlu’nda oynanan maçı 2-0 kazanan takımımız, Roma Olimpiyat Stadı’nda ise İtalyan temsilcisi ile 1-1 berabere kaldı ve adını bir üst tura yazdırdı.  Fenerbahçemizin golünü 74. dakikada Caner Erkin kaydederken, Lazio’nun golü ise 60. dakikada Lulic’ten geldi.


LAZİO: 1 - FENERBAHÇE: 1

Stat: Roma Olimpiyat

Hakemler: Pavel Kralovec (Çek Cumhuriyeti), Roman Slysko (Slovakya),  Martin Wilczek (Çek Cumhuriyeti)

Lazio: Marchetti, Biava (Dk. 56 Klose), Ciani, Cana, Radu, Hernanes, Ledesma, Lulic, Candreva, Ederson (Dk. 73 Floccari), Kozak (Dk. 77 Rozzi)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz, Ziegler, Selçuk Şahin, Meireles, Kuyt, Cristian (Dk. 73 Salih Uçan), Caner Erkin (Dk. 87 Krasic), Webo (Dk. 80 Mehmet Topuz)

Goller: Dk. 60 Lulic (Lazio), Dk. 73 Caner Erkin (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 31 Ziegler, Dk. 32 Cristian, Dk. 62 Caner Erkin (Fenerbahçe), Dk. 45 Kozak, Dk. 63 Lulic, Dk. 72 Klose (Lazio)

MATCH STATISTICS

Lazio
Fenerbahçe
1
Goals scored
1
9
Attempts on target
1
11
Attempts off target
3
12
Corners
4
0
Offsides
0
14
Fouls committed
18
3
Yellow cards
3
0
Red Cards
0


MAÇIN ÖZETİ


AYKUT KOCAMAN BASIN TOPLANTISI

AYKUT KOCAMAN MAÇ SONRASI RÖPORTAJ

GÖKHAN GÖNÜL MAÇ SONRASI RÖPORTAJ


VOLKAN DEMİREL MAÇ SONRASI RÖPORTAJ


ROMA OLİMPİYAT STADI'NDA SAMANYOLU



GAZETE MANŞETLERİ


YABANCI BASINDA FENERBAHÇEMİZİN ZAFERİ

Fenerbahçemizin UEFA Avrupa Ligi’nde İtalyan takımı Lazio’yu eleyerek yarı finale yükselmesi, başta İtalyan Basını olmak üzere, tüm Avrupa Basını ve dünyada büyük yankı uyandırdı. İtalyanlar, Lazio’nun da elenmesiyle yarı final öncesi Avrupa kupalarında hiçbir takımlarının kalmamasına hayıflanırken; Avrupa Basını, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi’nde yarı finale çıkan Fenerbahçe’yi Kupanın önemli favorilerinden biri olarak gösterdi. İşte Fenerbahçemizin zaferinin Avrupa’daki yankıları:

İtalyan gazetesi Corriere dello Sport  "Lazio’nun gücü turu geçmeye yetmedi. Fenerbahçe yarı finalde" başlığını kullandı. Haberde ilk maçı 2-0 kazanan Fenerbahçe’nin rövanşta da oyun kontrolünü elinden bırakmadığı ve kalesinde pozisyonlar da vermesine rağmen Lazio golü bulduktan kısa bir süre sonra Caner’in golüyle maça eşitliği getirdiği vurgulandı.

İtalya’nın önemli spor gazetelerinden Tuttosport "Lazıo Avrupa’dan dışarı" başlığını okuyucularına aktardı. Haberde Fenerbahçe’nin elde ettiği 1-1’lik beraberlikle Lazio’yu turnuvanın dışına ittiği ve bu sonuçla Avrupa kupalarında yarı finaller öncesinde hiçbir İtalyan takımının kalmadığına değinildi.

Bir diğer İtalyan spor gazetesi La Gazetta dello Sport da "Görev başarısız... Fenerbahçe Lazio’yu eleyerek yarı finale yükseldi" başlığıyla okuyucularına seslendi.

UEFA.com "Lazio’yu saf dışı bırakan Fenerbahçe yarı finale yükseldi" başlığıyla ekibimizin tarihi başarısını okuyucularıyla paylaştı. Haberde Fenerbahçe’nin Lulic’in golüyle geriye düşmesine rağmen bitime 17 dakika kala Caner’le bulduğu golle ilk maçtaki 2-0’lık galibiyeti daha da perçinlediği ve sarı lacivertlilerin tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında son dörde kaldığına da değinildi.

İspanyol gazetesi Marca "Fenerbahçe yarı final heyecanını yaşayacak"  başlığını tercih etti. Gazete, Lazio’nun cezası nedeniyle seyircisiz oynanan rövanşta ev sahibi ekip daha fazla pozisyona giren taraf gibi görünse de Fenerbahçe’nin  1-0’ın ardından oyun üstünlüğünü eline geçirdiği zamanda Caner Erkin’le maça eşitliği getirdiğini ve bu sonuçla da turu geçen taraf olduğunu okuyucularına aktardı.

Portekiz’in yüksek tirajlı gazetelerinden Abola "Meireles’li Fenerbahçe yarı finalde" başlığını kullandı. Haberde Raul Meireles’in 90 dakika sahada kaldığına ve Fenerbahçe’nin, bu yıl İtalya liginde yaptığı çıkışla dikkat çeken Lazio karşısında turu geçmeyi hak ettiğine yer verildi. Abola haberinde Fenerbahçe’nin disiplinli oyun yapısıyla son dörde kalan takımlar arasında şampiyonluğun en önemli favorilerinden biri olduğunu da yazdı.

Hollanda gazetesi De Telegraf’sa  "Kuyt’lı Fenerbahçe adım adım finale" başlığıyla tarihi başarıyı okuyucularına duyurdu. De Telegraf sarı lacivertli ekibin Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası’nda da yoluna devam ettiğini ve Aykut Kocaman yönetimindeki takımın UEFA Avrupa Ligi’nde de zafere yakın olduğu belirtildi.

Alman Bild Gazetesi haberinde Laziolu Alman oyuncu Klose’ye gönderme yaparak, "Klose, Avrupa Ligi’nden dışarı uçtu. Türkler yarı finale yükseldi" derken; İngiliz Daily Mail Gazetesi ise "Caner’in golü Türkleri yarı finale sürükledi" başlığını kullandı.



Not: Video görüntüleri "fenerama" dan alınmıştır. Teşekkürler


Püzant YÜCECAN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...