25 Mart 2013 Pazartesi

Teşekkürler Potanın Kraliçeleri...



"Galiptir bu yolda mağlup" Aslında bugün için tek söylenecek belki de en anlamlı ve en güzel söz bu olsa gerek. 2006 yılından bu yana Euroleague Women'da çeyrek final oynayan, geçen sene de ülkemizde düzenlenen 8'li finallerde yarı final oynama başarısı gösteren kızlarımız bu sene Rusya'nın Ekaterinburg şehrinde düzenlenen turnuvada finale çıkarak hepimizin göğsünü kabarttı. Burada oturup final maçının veya turnuva genelini teknik olarak analiz edecek değiliz. Bunu çok daha iyi yapacak özellikle kadın basketbolundan daha iyi anlayan ve ilgilenen arkadaşlar bunu yapacaktır ve biz de keyifle okuyacağız. Biz burada ufak da olsa kızlarımıza dilimizin döndüğü kadarı ile teşekkür edeceğiz.

Gurupta oynadığı 3 maçı da kazanarak yarı finale gelen takımımız yarı finalde de Slovakya temsilcisi Good Angels Kosice'yi 68-56 yenerek finalde UMMC Ekaterinburg takımı ile final oynamaya hak kazandı. Hepimiz finalin çok zor geçeceğini hatta rakibin kupayı kazanma şansının bizden fazla olacağını bilsek de bir kere bu kızlara inanmıştık ne yapalım:) Hakikaten de kolay değildi. Karşılarında 12 milyon Euro'ya kurulmuş neredeyse kadın basketbolunun dünya çapında en önemli isimlerinden kurulan bir takım vardı. Özellikle Euroleague Women'ı kazanmak için kurulmuş bu takım bu sezon hem kendi ligleri hem de Euroleague'de oynadığı toplam 35 maçın sadece 2'sinden mağlup ayrılmış. (1'i Lig diğeri Euroleague)

Neyse biz gelelim final maçına. Yukarıda da dediğimiz gibi zor geçeceği belli olan bir maçtı ve maalesef kızlarımız kupaya bu kadar yaklaştılar ama olmadı. Hepimiz de biliyoruz ki bugün ilk defa final oynamanın heyecanı üzerinizde olmasaydı bu maç daha da farklı geçebilirdi. Maç içerisinde yeri geldi sinirlendik yeri geldi bağırdık çağırdık ama maçtan sonra özellikle soyunma odasında yaşananlar hepimizi gözyaşları içinde bıraktı. Bunu duygusallık olsun diye demiyorum. İnanın kendi adıma ciddi ciddi ağladığımı söyleyebilirim. Keşke galibiyet sevincinden dolayı olsa idi o gözyaşları ama dediğimiz gibi olmadı.


Sizin akıttığınız o gözyaşları inanın burada binlerce taraftarın kalbine kalbine damladı ama olsun kızlar siz üzmeyin kendinizi. Bu sene olmadı ise seneye olur sizin canınız sağ olsun. Hiçbir kupa, hiçbir madalya sizin turnuvanın başladığı ilk günden final maçının son saniyesine kadar akıttığınız her bir ter damlasının yerini bile tutamaz. 7 sezondur her sene üzerine koyarak gidiyorsunuz ve çok yakın bir dönemde de artık bu kupayı müzemize getireceksiniz. Siz Fenerbahçe Spor Kulübünün göz bebeklerisiniz. Siz bizim gururumuz, Siz bizim kraliçelerimizsiniz. Tekrardan canınız sağ olsun ve bize bu heyecanı yaşattığınız için binlerce kez teşekkürler kızlar.


Teşekkürler Birsel Vardarlı
Teşekkürler Cappie Pondexter           
Teşekkürler Angel McCoughtry
Teşekkürler Ivana Matovic
Teşekkürler Anastasiya Verameyenka          
Teşekkürler Ieva Kublina        
Teşekkürler Agnieszka Bibrzycka      
Teşekkürler Esmeral Tuncluer             
Teşekkürler Kübra Siyahdemir          
Teşekkürler Yasemin Horasan           
Teşekkürler Olcay Cakir        
Teşekkürler Nevin Nevlin 
Teşekkürler Koç Roberto Iniguez

Fenerbahçe - Ekaterinburg | Maç Sonrası Soyunma Odası

Fenerbahçe - Ekaterinburg | Madalya Töreni

Fenerbahçe - Ekaterinburg | Roberto Iniguez'in Açıklamaları | FB TV





Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...