19 Mart 2013 Salı

Biri Şike Mi Dedi?? Part-2


Güzide kulübümüz Galatasaray’ın nasıl korunup kolladığını hatta bunları nasıl insanın gözünün içine bakarak yaptıklarını daha önce "Biri Şike MiDedi??" adlı yazımızda yazmıştık. Adamlar o kadar çok korunup kollanıyor ki tek bir yazıda toplamak hem çok fazla uzun olmasın hem de okuyanlar çok sıkılmasın diye burada da yazının 2. kısmına devam edeceğiz.

Hafta içi Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi son 16 rövanş maçında Schalke04 ile karşı karşıya gelmesinin ardından Galatasaray yönetiminin talebi üzerine normalde 16 Mart C.tesi günü 19.00’da oynanması gereken Kayserispor maçı 17 Mart Pazar günü saat 16.30’a alındı. Yani Beşiktaş-Kasımpaşa maçı ile yer değiştirdi TFF. 

Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi son 16 rövanş maçında Viktora Plzen ile karşılaşan Fenerbahçe’nin Pazar günü olan Antalyaspor maçını P.tesine ertelenme isteği ise ret edildi. Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'ın isteği ile yabancı oyuncularının bağlı oldukları ülke federasyonlarına başvurulup oyuncuların Salı günü kampa katılıp katılmayacağı soruldu ve her ülkeden olumlu yanıt alınırken maalesef ülkemiz federasyonu buna olumlu yanıt vermedi. 

Sebebi ise A Milli Takımımızın kampı ve Abdullah Avcı'nın kamp programını bozmak istememesi idi. Tabi canım Fenerbahçe için kamp programı mı bozulur... Fenerbahçe için kamp programı bozulmaz ama en çok futbolcu Fenerbahçe'den çağrılır. Onlar yorulmuş etmiş önemi değil ama. Nerdeyse her iki günde bir maç yapan takımın bir gün fazla dinlenmek istemesi sanırım Abdullah Avcı'nın zoruna gitmiş olsa gerek. Eee tabi milli takımımızı zor bir Andorra maçı bekliyor o da haklı. Haklı da zamanında Galatasaray’ın Manchester maçı öncesi "Manchester maçı da milli maçtır" diyen Abdullah Avcı için Fenerbahçe futbol takımı Galatasaray kadar değerli değil mi? 

Peki, ben şimdi soruyorum. Salı günü oynayan bir takımın maçı Cumartesinden Pazar gününe ertelenirken neden Perşembe günü maç yapan bir takımın maçı Pazartesi'ne ertelenmez?

Manchester United maçı öncesi Fatih Terim ile görüşen Abdullah Avcı ne diyordu gelin bir hatırlayalım; 

Avcı, "Galatasaray'ın arka arkaya zorlu bir maç trafiği olduğunu iyi biliyorum. Ancak A Milli Takım'ın da çok önemli maçları olduğu aşikâr. Bu nedenle Danimarka ile hazırlık maçı yaparak eksikliklerimizi tespit etmemiz gerekiyordu. Sizi çok iyi anlıyorum. Oyuncuların sakatlanmasından endişe duyuyorsunuz. Sizin oynayacağınız Manchester United karşılaşması da bizim için milli maçtır. Çünkü Türkiye'yi temsil ediyorsunuz. Avrupa'da alacağınız başarılar hepimizin göğsünü kabartır" diye konuştu.

Doğrudur Abdullah Hocam doğrudur. Galatasaray bu ülkenin takımıdır ama Fenerbahçe başka ülkenin takımı değil mi??  Aykut Hoca da aynı Fatih Terim gibi futbolcuları için endişelenemez mi? Ki şöyle de bir durum var bu sezon Türk takımları arasında en çok maç yapmış olan takım Fenerbahçe iken daha çok müsamaha Galatasaray'a gösteriliyor. Peki neden? Galatasaraylı oyuncuların sakatlanma durumu varken Fenerbahçe oyuncuları robot mu onlar sakatlanmıyor mu? Keşke öyle olsa Abdullah Hocam öyle olsa da rahat rahat oynatsan Andorra maçında. Sen de haklısın Andorra maçı zor maç;)

Fenerbahçe'nin Antalyaspor maçını Pazar gününde Pazartesi’ne ertelemeyen Abdullah Avcı sağ olsun amacını bugün yaptığı son hareketle de belli etti. Fenerbahçe için kamp programını bozmayan sayın hocamız milli takımı Barselona'ya götüren uçağın şehre öğleden sonra inmesi üzerine bugün yapılacak antrenmanı erteleyip takıma serbest zaman verdi. Yani kısacası Fenerbahçe'nin maçı milli takım oyuncuları şöyle güzelce bir Barselona şehir turu yapsınlar diye ertelenmedi. Neyse canınız sağ olsun biz böyle de devam ederiz. 





Püzant YÜCECAN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...