2 Mart 2013 Cumartesi

İnönü'de Son Derbi (Yorumlar ve Skor Tahminleri)



Fenerbahçe Tarafı

Mustafa Uğur KARAYILMAZ  mukarayilmaz.blogspot.com
"Fenerbahçe sezonun en kritik virajlarından birine Pazar günü İnönü deplasmanında çıkacak. Maçı hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş adına belirleyecek nokta hocaların ortasaha tercihleri olacaktır.
Fenerbahçe açısından Aykut Kocaman'ın Meireles-Emre-Topal-Baroni dörtlüsünden hangi üçünü seçeceği önem taşıyor. Beşiktaş ortasahasının çok koşan, mücadele eden yapısını göz önüne aldığımız zaman Fenerbahçe'nin Topal-Emre-Meireles üçlüsü ile çıkması daha mantıklı görünüyor. Aykut Kocaman'ın bu maçta yapacağı en büyük hata Emre-Meireles-Baroni üçlüsü ile başlamak olur. Çünkü bu üçlü ile (Baroni'nin kişisel yapısından kaynaklanan problemler temel oluşturmak üzere) rakibin dinamizmine ve mücadelevci yapısına gerekli karşılık verilemeyebilir. Emre'ye çok daha fazla yük biner ve Emre'nin oyundan daha erken düşmesine sebep olabilir. Ayrıca Fernandes gibi bir adam var rakipte. İlk maçta olduğu gibi Topal artı görev olarak Fernandes'i durdurmada etken rol oynar ilk 11 başlaması durumunda.
Beşiktaş cephesinde ise sakatlar Necip, Oğuzhan ve Veli takımla çalışmalara başladı. Beşiktaş son resmi maçına Toraman-Olcay-Fernandes üçlüsü ile çıktı. Bu noktada Samet Aybaba'nın da nasıl bir ortasaha üçlüsü ile çıkacağı merak konusu. Burada Fernandes kadar kilit bir diğer adam Toraman. Toraman özellikle bu sezon önlibero pozisyonunda oynadığı maçlarda iyi performanslar ortaya koydu. Fakat Toraman'ın ön libero da oynaması savunma göbeğinde Ersan tercihini oluşturuyorki bu Fenerbahçe için bir avantaj yaratır. Çünkü Ersan baskı altında hata yapmaya çok müsait bir oyuncu. Webo ve Kuyt gibi iki hücum presçisi ve Türkiye'de hücum presini en iyi yapan adam olan Emre bu durumdan gayet iyi faydalanabilirler."

Maçın skoru için bir tahminde bulunmak gerekirse Fenerbahçe'de Beşiktaş'ta gol bulacaktır. Ama Fenerbahçe maçı 2-1 kazanacak ve son dakikalarda bizleri yine totemden toteme sokacaktır diye düşünüyorum.

Önder PEKTAŞ geripasyok.blogspot.com
"Her iki takım için de önemli bir karşılaşma. İki takımın da +/- noktalarına girmeyeceğim. Son haftaların (skor anlamında) formda bir Fenerbahçe takımı var. Beşiktaş takımının zor bir senede olmasına rağmen iyi mücadele etmesi ve saha içinde genç kadro ile çok fazla mücadele etmesi bir tarafa koyarsak; seyir zevki açısından iyi bir karşılaşma ve sonunda Fenerbahçe'nin bir adım önde ipi göğüsleyeceği bir derbi beklediğimi söyleyebilirim. Fakat, buna rağmen kadro tercihi, diziliş, oyun anlayışı ve oyun içinde gerçekeleşecek değişiklikler "skor" anlamında değişiklikler gösterebilir. Bu durumda bile Fenerbahçe takımının Aykut Kocaman yönetiminde Samet Aybaba'nın takımına karşı daha avantajlı ve etkili olabileceğini düşünüyorum."

Skor tahminim; 1-2 Fenerbahçe kazanır.

Ahmet ERCANLAR @chemedya
"Fenerbahçe adına 2 ihtimalli bir maç gibi görünüyor...İhtimaller şöyle...Galatasaray, eskişehir deplasmanında kaybederse berabere biter, berabere kalır ya da kazanırsa Fenerbahçe kazanır...Beşiktaş'ın kadrosu hızlı oyunculardan oluşuyor. Bu maçta Yobo kilit adam olur...Fenerbahçe'nin kazanması için kontratakları çok etkili yapıp yüksek yüzde ile gol bulması gerek..."

Skor tahminim yok...




Gurhan Ul yarisaha.com
"Webo ve Emre Belözoğlu transferleriyle, bambaşka bir çehreye bürünen Fenerbahçe deplasmanda da olsa favori. Sarı Lacivertli ekip, orta sahada Meireles ve Mehmet Topal ikilisi ile Fernandes ve -eğer yetişebilirse- Oğuzhan'ı durdurması halinde rahat bir galibiyet ile eve döner." 

Tahminim 1-3



Oğuzhan OĞUZ riqfutbol.com
"Sezon bası oynanan maçta Fenerbahçe güle oynaya kazanmıştı. Bu kez Beşiktas o denli kolay pes etmeyecektir. Fenerbahçe kadro itibari ile rakibinin önünde fakat bunun hakkını sezon genelinde pek veremediler. Fenerbahçe oyunun merkezini kalabalık tutup oradaki hakimiyeti ile skora gitmek isteyecektir, Besiktas ise Fenerbahçe'nin sol kanadını işlemeye çalışacaktır. Kaybeden zirveden kopar, beraberlik halinde ise Galatasaray epey rahatlar. Ben konuk ekibin deneyimi ile ve daha iyi olan orta alan kurgusu ile en azından kaybetmeyeceğini düşünüyorum, kazanmaları ise detaylara bakar, Fenerbahçe karakter koymalı kazanmak için.."

Skor Tahminim: 2-2

Beşiktaş Tarafı
Nedim Varol @Nedim_Varol
"Derbilerde son 10 yıla baktığımızda Sergen ve Alex'in damgalarını vurduğunu söyleyebiliriz.Tabi Sergenin ağırlığının bir bölümü 10 yıldan önceye dayanıyor.İnsan ister istemez bu iki üstadı derbilerde görmek ister.Pazar bu açıdan buruk bir maç olacak gibi geliyor. Ama işin halef-selef yönünde Niang-Sow ikilisinin karşılaşması da izlemeye değer buna Webo'yu da eklemek lazım bu üçlü Afrika kıtasının aktif en iyi 20 forveti listesine girebilecek çapta oyuncular.Maçla ilgili yorumum Beşiktaşlı olmama rağmen takımımı net favori gibi görmüyorum.Özellikle yedek kulübesinin skor tutmaya elverişli olmaması buna etken.Ama Fenerbahçe'nin deplasman zafiyeti de bir avantaj olarak nitelendirilebilir.Karşıda Alex'in olmayışının tek sevindirici yanı da sonuç açısından beklentiye girmem diyebilirim.Aslında kararsız gibi gözüksem de bol gollü bir maç bekliyorum."

Tahminim 2-2 beraberlik şeklinde net bir favori göremiyorum.

Cem PELİSTER CNN Türk Spor Servisi
"Sadece Beşiktaş’ın değil Türk Futbolunun tarihi İnönü stadyumu bir derbi için son kez açıyor kapılarını. Sırf su detay bile oyuncuları muhteşem bir futbola motive etmeye yeter o yüzden bahanelere hepimiz kapalıyız. Mac öncesi tek üzücü olan Beşiktaşlılar kadar olmasa da deplasman tribününde kendilerine has anıları olan rakip takım taraftarının bu anlara tanıklık edemeyecek olması."

Birbirine gol atmakta zorlanmayacak takımların bu tarihi derbisi 1-1 eşitlikle sonuçlanır.




Anıl PAK @anLpk
"Derbide iki takımın artılarını eksilerini düşünecek olursak eğer ; Hızlı, aşırı istekli, gereğinden çok fazla koşan oyun anlayışı Beşiktaş için umut verse de, Samet Aybaba faktörü, kulübe yetersizliği, formsuz Niang, sakatlıktan henüz çıkmış Necip ve Oğuzhan maçın son yarım saatinde yaşayacağımız sıkıntıların habercisi gibi duruyor. Fenerbahçe'nin pas oyunu, artık oturmaya başlayan kadrosu ve kulübe zenginliği rakibinin bir adım önüne geçiriyor. Fakat Fenerbahçe oyununun hızını arttıramazsa çok zorlanır. Beşiktaşın maçı ilk 70 dakika koparması gerekiyor. Buda oldukça güç. Fenerbahçe'de en kilit oyuncunun Emre, Beşiktaş'ta ise tabi iki de Fernandes olduğunu düşünüyorum. İnönüdeki son derbiye yakışan bir maç olsun !!!"

Skor tahminim 2-2

Gökhan YILDIRIM @ddarkknightt
"Uzun bir zaman sonra ilk kez bu kadar Beşiktaşlının umutsuz beklediği derbi.. Hep underdog olurduk ama hiç bu kadar çekingen olmazdı kimse.. Özellikle Şu an ki TFF başkanımızın ibra edilmemesi ve ona dava yolunun açılması aleyhimize olan hakem hatalarını daha fazla arttıracağını düşünen kesim çok fazla.. Ama umarım beklenilenin aksine temiz ve dostça bir derbi olur.

Skor tahminim 2-1 Fenerbahçe veya 1-1 beraberlik. Fenerbahçe'nin atacağı galibiyet golü 80'den sonra gelir :)

İki takımada başarılar :)



Tarafsız Bölge
Uğur Karakullukçu hayatimfubol.com
"Fenerbahçe her ne kadar derbi tecrübesiyle ağır bassa da Beşiktaş'ın oyun stili, 3-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ilk bölümünde verdikleri açıkları fena halde cezalandıracak nitelikte. Ligin en hızlı hücum eden takımı konumundaki Beşiktaş'ın ilk yarıda öne geçmesi durumunda maçın gidişatı siyah-beyazlıların güdümüne girebilir. Öte yandan Sow ve Webo gibi iki üst düzey forvetle sabıkalı Beşiktaş savunmasının nasıl eşleşeceği şüpheli. Kestirilmesi zor bir derbi olacak, kazanan ise Eskişehir'den 3 puan çıkarması durumunda Galatasaray olacak."



Orhan ULUCA devrimderki.blogspot.com
"Beşiktaş son dönemde derbileri kazanamıyor. Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadıkları son 11 derbi maçında sadece 1 galibiyeti olmaları bütün maçlardaki performansına güzel bir örnek. İnönü'de oynanacak son derbide Beşiktaş zaman zaman parlayacaktır belki ama sonuç Fenerbahçe'nin lehine olacaktır"

Tahminimi de yazmış oldum:)




Güçlü Gönüleri www.bindokuzyuzbes.com
"Bugün Eskişehir deplasmanında Galatasaray’ın puan kaybetmesi doğal olarak Fenerbahçe’nin yârinki derbiye daha iştahlı çıkmasını sağlayacaktır. Sezon genelinde Galatasaray puan kaybettiğinde Fenerbahçe ve Beşiktaş da puan kaybetmekte ısrarcı olmuşlardı. Ancak bu kez ayni hataya düşmeyeceklerini düşünüyorum.
Diğer taraftan Beşiktaş’ın da kolay teslim olacağını düşünmek yanlış olur. Ancak kadro kalitesi olarak Galatasaray ve Fenerbahçe'nin çok gerisindeler. Erken gol bulup skor avantajını ele geçiremezlerse puan almaları bana göre zor olacaktır.
Devre arası transferlerle Fenerbahçe daha ağır basıyor gibi. Beşiktaş da İnönü’deki son derbiyi kazanarak taraftarını mutlu etmek isteyecektir. Maça da hırslı başlayabilirler. Bu hırsla kontratakla Fenerbahçe gol bulabilir, hırslı adamları var.
Karşılıklı gol olacağını düşünüyorum maçta. Daha stabil kadro yapısı ve bu yıl Avrupa’da yakaladığı ciddi deplasman konsantrasyonuyla favori olarak sarı lacivertli ekibi görüyorum."

Skor tahminim BJK 1 FB 2

Yabancı Basın
Paul Sarahs (World Football Commentator, Journalist and Broadcaster)
"There's nothing anywhere in the world like an Istanbul derby game. They are pure theatre, on the pitch and off. This Sunday's game sees Fenerbahçe cross the river seeking three points that would keep their title hopes alive but, in BJK, they face a team written off before the start of the season that have surprised everyone. They haven't lost at the Inonu since October and games this season, mostly down to their strength going forwards and glaring weaknesses at the back, have been full of goals. Fenerbahçe go there knowing they have to win but aware of the strengths of their opponents."

Prediction: 2-2.

Chris Odonnell (Football writer) cfccod.wordpress.com
"It's the last ever İstanbul derby at the legendary İnönü Stadium between Beşiktas and Fenerbahçe. Fenerbahçe lie in 2nd place and Beşiktaş are in 3rd, 1 point behind. Both are on the title charge chasing Galatasaray who are 7 points clear at the top and going strong.

I can't speak enough of the importance of this game. It's without doubt the biggest game of the Süper Lig season so far. As usual in an İstanbul derby, it will be intense. Both teams have the same objective - To win. You could safely say it's a must win game for both teams. Beşiktaş have injury problems themselves but have a very strong squad. The atmosphere will be as good as ever. Fenerbahçe will have to be at the very top of their game if they want to come home with a win."

Prediction: A very exciting 2-2 draw.


Tüm tahminler ve yorumlar için teşekkürler...
Thanks for all the comments and predictions...



Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...