15 Aralık 2012 Cumartesi

Ziraat Türkiye Kupası (2012-2013)


2011-12 sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olan takımımız bu sezon kupa serüvenine 4. Ön eleme Turundan başladı. İlk maçımızda İkinci Lig ekiplerinden İnegölspor ile karşılaştık. Biraz zor da olsa ilk maçımızı uzatmalarda 2-1 alarak bir üst tura çıkmayı başardık.

Fenerbahçe - İnegölspor: 2-1 (4. Tur)
Kupanın 5. tur maçında ise rakibimiz Bucaspor oldu. Deplasmanda karşılaştığımız rakibimiz 1-3 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kalmayı başardık.

Bucaspor - Fenerbahçe: 1-3 (5. Tur)
Beşiktaş, Gaziantep ve Gençlerbirliği ile A Grubunda yer alan Fenerbahçemiz grupta oynadığı 6 maçtan aldığı 5 galibiyet ve 1 beraberlik sonucu topladığı 16 puan ile grubu lider olarak bitirip yarı finale yükselmeyi başardı. 


A Grubu Maçlar ve Sonuçları

Fenerbahçe - Beşiktaş 3-1 
Sow Hattrick:))

Beşiktaş - Fenerbahçe 0-2
Grup maçlarının ardından yarı finale yükselen takımımızın rakibi B grubu ikincisi Orduspor oldu. Deplasmanda  oynadığımız ilk maçta Mehmet Topuz ve Recep Niyaz'ın golleriyle rakibimizi 2-1 yenmeyi başardık. Rövanş maçında ise evimizde Stoch ve Moussa Sow'un golleri ile bu sefer Ordusporu 2-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kalmayı başardık. Finaldeki rakibimiz ise Galatasaray'ı penaltılar sonucu eleyen Gençlerbirliği oldu. 

Orduspor - Fenerbahçe: 2-1 (Yarı Final İlk Maçı)

Fenerbahçe - Orduspor: 2-0 (Yarı Final İkinci Maçı)

Zorlu geçen final maçında 90 dakika boyunca iki taraf da uygun pozisyonlar yakalamasına rağmen bunları gole çeviremeyince maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da kıran kırana bir mücadele ortaya koydu iki taraf da. Tam uzatmalar da bu skorla bitecek, maç penaltılara kalacak derken son dakikada kazandığımız köşe vuruşu sonucu Serdar Kesimal'ın attığı gol ile takımımız Ziraat Türkiye Kupası macerasında mutlu sona ulaştı.


Fenerbahçe - Gençlerbirliği: 1-0 (Fimnal Maçı)

Ziraat Türkiye Kupası takım ve futbolcu istatistiklerine bakacak olursak oynadığımız 11 maçta 10 galibiyet ve 1 beraberlik ile kupa maceramızda mutlu sona ulaştık. 24 gol ile kupada en çok gol atan takım olurken Fenerbahçemizi 23'er gol ile Galatasaray ve Gençlerbirliği takip etti. Attığımız 24 gole karşı da toplamda ağlarımızda 9 gol gördük. Kupa boyunca Gençlerbirliği 18 sarı kart görürken takımımız bu alanda 17 sarı kartla 2. sırada yer aldı. 

Oyuncu bazında istatistiklere bakacak olursak kupanın gol kralı attığı 12 gol ile takımımızdan Moussa Sow olurken onu Gençlerbirliği'nden 8 golle Ermin Zec ve yine aynı takımdan Dejan Lekic 7 gol ile takip ettiler. Asist bazında Gençlerbirliği'nden Hurşut Meric yaptığı 8 asist ile kupanın asist kralı olurken onu takım arkadaşı Haris Medunjanin 7 asistle takip etti. Takımımızdan Milos Krasic ve Miroslav Stoch yaptıkları 5'er asist ile 3. sırada yer aldılar. Moussa Sow 3 kere maçın adamı olmayı başararak bu alanda da lider oldu.

Ziraat Türkiye Kupası 2012-2013 Yılın Oyuncusu: Moussa Sow

Ziraat Türkiye Kupası 2012-2013 Gol Kralı: Moussa Sow

Kazanılan Ziraat Türkiye Kupası'nın ardından eski kaptanımız Alex'den gelen tebrik mesajı...

Benim en sevdiğim Gol: Fenerbahçe - İnegölspor maçından Hüseyin Rüzgar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...