13 Aralık 2012 Perşembe

Spor Toto Süper Lig (2012-2013)



Fenerbahçemizin yeni teknik patronu Püzant YÜCECAN FBTV'ye sezon hedeflerini ve takımın geleceğini anlattı.


Fenerbahçe olarak Spor Toto Süper Lig'deki hedefimiz her zamanki gibi sezon sonu şampiyonluk. Taraftarımız ile birlikte şampiyon olarak sezonu tamamlamak istiyoruz. 

Takım olarak 3 kulvarda birden mücadele ediyoruz ve bu zor süreçte takım olarak her bir oyuncumun her an ilk 11’de yer alacakmış gibi hazır olmasını sağlayacağım. Böylece herhangi bir sakatlık veya ceza durumunda sıkıntı çekmeyeceğiz.  Bugün X oyuncu ilk 11’de yer alırken bir sonraki hafta aynı bölgede başka bir oyuncum yer alabilir. Bundan dolayı da herkesin her an forma bulma şansı var takımımda.

Bildiğiniz gibi takımı yeni bir sistem ile oynatacağım buna bağlı olarak ilk birkaç maç veya daha fazla bir süre sıkıntılı bir süreç geçireceğimizi tahmin ediyorum. Bundan dolayı da taraftarımızdan biraz sabır istiyorum. Eminim ki istediğim sistem oturduğu zaman taraftarımız hem oynadığımız futboldan hem de aldığımız skorlardan gayet mutlu olacaklar.

Transfer konusuna gelince. Bu sene pek transfer yapmayı düşünmüyorum. Sadece aklımda olan 1-2 genç oyuncu var. Onları takımımıza transfer ederek geleceğin Fenerbahçesi için hazırlamaya çalışacağız. Ayrıca takımdaki şu an mevcut genç oyuncularıma da elimden geldiğince fırsat vereceğim. 


Süper Kupa 2012
Geçen sezonun lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe, bu sezon öncesi dev maçta yarın karşı karşıya gelecek. Yeni Erzurum Stadı’nda saat 20.55’te başlayacak maçı Suat Arslanboğa yönetecek.
Fenerbahçe, TFF Süper Kupa’da daha önce oynadığı 2 maçı da kazanarak, müzesine 2 kupa götürürken, Galatasaray ise 2 finalden 1’inde güldü

Galatasaray - Fenerbahçe: 1-2
Sezona kupa ile başlamak üzerine bir de Galatasaray'ı yenmek hem takımım hem de benim adıma çok iyi oldu. Rakip 33. dakikada Hamit Altıntop'un golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen 45. dakikada Seçuk Şahin'in golü ile ilk devrevi 1-1 berabere bitrdik. Kıran kırana geçen ve neredeyse uzatmalara gidecek maçta dakikalar 90+2'yi gösterdiğinde Dirk Kuyt sahneye çıkıp skoru 2-1'e getiren golü attı ve süper kupanın sahibi olduk. Bu arada rakipten Engin Baytar 51. dakikada gördüğü 2. sarı karttan dolayı oyundan atıldı.:))))

Spor Toto Süper Lig (2012/2013)
Ağustos - Eylül



Ligin ilk altı haftasında 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldık. Gol atmakta sorunumuz yok ama savunma için aynı şeyi diyemeyeceğim. Gol yemediğimiz sadece Elazığspor ve Orduspor maçları var. 13 gole karşı 9 gol biraz fazla bana göre. Beşiktaş derbisinde ise gene hücumda pek sorun yaşamadık ama savunmada yaşadığımız problemlerden dolayı maç berabere bitti.
Fenerbahçe - Beşiktaş: 3-3 

Özellikle Baroni'nin attığı ilk gol izlenmeye değer...

Ekim - Kasım - Aralık






Hala takımımı istenilen düzeye çekemedim dersem yalan olmaz. Ekim ve Aralık ayı içinde oynadığımız 11 maçta 5 galibiyet alabildik sadece. 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldık ki mağlubiyetlerden biri de maalesef Galatasaray'a karşı Türk Telekom Arenada idi. Ayrıca Trabzonspor'u Mehmet Topal'ın güzl golü ile evimizde 1-0 yendik.
Fenerbahçe - Trabzonspor: 1-0


Galatasaray - Fenerbahçe: 1-0



Ocak - Şubat - Mart
Devre arasını iyi değerlendirdik ve istediğim takım olma yolunda çok büyük adımlar attık. İkinci yarı itibari ile yükselişe geçen takımımız Ocak ve Mart ayında oynadığı 10 maçta toplamda 8 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Toplamda 25 gol atarken kalemizde 10 gol gördük. Karabükspor maçında da yenilmemizin en büyük nedeni 3 gün sonra Nou Camp'ta oynayacağımız Barcelona maçını düşünmemiz oldu açıkçası. Bu dönemde önce Beşiktaş'ı deplasmanda 3-0 ardından da Galatasaray'ı evimizde 2-0 gibi net skorlarla yendik. 

Beşiktaş - Fenerbahçe: 0-3


Dev Derbinin Galibi Fenerbahçe…2-0

Fenerbahçe Teknik Patronu Püzant YÜCECAN, Spor Toto Spor Toto Süper Lig 25. Haftasında evinde Galatasaray karşısında aldıkları 2-0'lık galibiyetin güzel bir oyunun neticesinde geldiğini ifade etti.

İlk yarıda son derece başarılı bir performans ortaya koyduklarını ifade eden Yücecan, karşılaşmayı şöyle özetledi;

“Özellikle maçın ilk yarısında gayet iyi bir oyun ve rakibe uyguladığımız baskı sonucu erken gelen ilk golün ardından oyunu tamamen kontrolümüz altına aldık. Ardından ilk yarı bitmeden gelen ikinci gol ile soyunma odasına iki farklı önde gitmemiz bizim için çok iyi oldu. İkinci yarı ise oynadığımız kontrollü oyun sonucu skoru korumayı bildik ve maçtan galip ayrıldık. Bu akşam bizi burada desteklemeye gelen tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum”


Fenerbahçe - Galatasaray: 2-0


Nisan ve Mayıs





Nisan ve Mayıs aylarında da takımım iyi bir performans sergiledi ama ligin ilk başlarında kaybettiğimiz puanlar maalesef bizi şampiyonluktan etti. Son 2 ay yaptığımız 7 maçtan 5 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile ayrıldık. Zaten Galatasaray bitime son 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Ayrıca o dönem oynadığımız Şampiyonlar Ligi yarı final maçlarından dolayı da lige pek de önem verdiğimiz söylenemez. Nisan ayının hemen başında Trazbzonspor'u evinde 3-0'lık net bir skorla yenmek ise bu dönemin en hoş olayları arasındaydı.

Trabzonspor - Fenerbahçe: 0-3 

Caner'in attığı ilk golün hazırlanışı ve Krasic'in 2. goldeki çabası

Fenerbahçe - Bursaspor: 2-0

Birbirinden güzel iki gol (31. Haftanın En güzel İki Golü Seçildi)

Sezon Sonu: Şampiyon Galatasaray
Ve nihayet sezon sonua geldik. Takımımıza genel olarak bakarsak ligin ilk yarısında kötü ikinci yarısında ise daha iyi bir Fenerbahçe gördük. Maalesef ki ligin başlarında kaybettiğimiz puanlardan dolayı şampiyonluktan olduk. Galatasaray'ın 73 puanla şampiyon olduğu ligde 69 puanla ikinci sırada kaldık. Bir aralar fark 11 puanlara kadar çıkmasına rağmen farkı kapadık ama maalesef olmadı. Bunda en büyük iki etken yukarda da dediğim gibi öncelikle ilk yarıda sistemi oturtmaya çalışırken kaybetitğimiz puanların yanı sıra ligin sonuna doğru Şampiyonlar Ligi'ne daha çok önem vermemiz. Aslına bakarsanız takımın başında ilk sezonumda çok da kötü bir sonuç değil ama Fenerbahçe için her zaman tek bir başarı vardır o da Şampiyonluk. Neyse inşallah önümüzdeki sezon daha iyi bir takım olup şampiyonluk ipini göğüsleyeceğiz. 

Fenerbahçemiz oynadığı 34 maçta bu sezon 21 galibiyet, 8 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Attığımız 75 gol ile ligin en çok gol atan takımı olduk. Moussa Sow attığı 20 gol ile Gol Krallığında 2.sırada yer aldı. Spor Toto Süper Lig'in gol kralı ise 27 gol ile Bursaspor'dan Sebastian Pinto oldu. Moussa Sow 29. haftada 5-0 kazandığımız Antalyaspor maçında 4 gol atarak Fenerbahçe tarihinde bir maçta en fazla gol atan oyuncu oldu.

Yılın Takımı
Yılın takımına Fenerbahçemizden Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım ve Caner Erkin girmeyi başardı.

Best Goals of Fenerbahçe 2012-13


Fenerbahçe - Yeni Sezon Yeni Umutlar




Püzant YÜCECAN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...