10 Aralık 2012 Pazartesi

UEFA Champions League (Ön Eleme) (2012-2013)


Açıkçası bu sezon için Avrupa'da ilk hedefim gruplara kalmak ardından ise gidebildiğimiz yere kadar gitmekti. Takımın başındaki ilk sezonumda ise bunun biraz ötesine imza atmayı başardım futbolcularımla. 

Fenerbahçe SK - FC Vaslui: 3-0 (3. Eleme Turu 1. Maçı)
Avrupa macerasına bu sezon 3. eleme turundan başlayacak Fenerbahçemizin ilk rakibi Romanya ekiplerinden FC Vaslui oldu. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu stadında oynanan ilk maçı  Mehmet Topal(2) ve Moussa Sow'un (64,67) golleriyle 3-0 kazanarak rövanş için büyük bir avantaj elde ettik. Özellikle Mehemt Topal'ın 2. dakikada attığı gol görülmeye değerdi. 

FC Vaslui - Fenerbahçe SK: 0-1 (3. Eleme Turu 2. Maçı)
İkinci maçta ise takımımı pek kasmadan ilk maçta yakaladığımız skor avantajından dolayı da rahat bir maç oynadık. Maç 0-0 bitecek iken 86. dakikada Vaslui kalecisi  Raicu'nun topu elinden kaçırmasını iyi bir şekilde değerlendiren Caner Erkin'in attığı gol ile maçı 1-0 kazanmayı bildik. Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için önümüzde artık sadece 180 dakika kalmıştı.

10 Ağustos'ta İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimlerinin ardından Fenerbahçemizin rakibi 2011-2012 sezonu Danimarka Superleagen Ligi Şampiyonu FC Kobenhavn oldu. İlk maç Ağustos 21'de evimizde rövanş maçını ise 29'unda deplasmanda oynayacağız.
Fenerbahçe SK - FC Kobenhavn: 4-1 (Play off 1. Maçı)
Gene evimizde iyi bir oyunla rahat bir galibiyet alıdık. Sow'un bireysel çabaları sayesinde maçta 2-0 öne geçen takımımız maçı da 4-1 kazanarak rövanş için büyük bir avantaj elde etti. 
Moussa Sow (8, 53)
FC Kobenhavn - Fenerbahçe SK: 2-2 (Play off 2. Maçı)
Parken Stadyumu'na oynanan rövanş maçında ise 2-1 öne geçmemize rağmen maç 2-2 sonuçlandı. Bu skorla da Fenerbahçemiz Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başardı. Fenerbahçemizin yanısıra Malaga, Udinese, Gladbach, Basel, Dinamo, Celtic, Bate Borisov, Anderlecht ve Lille de elemelerden gelip gurplara kalmayı başaran takımlar oldular. 

HEDEF
Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başararak hem Fenerbahçemizin mali açıdan elini güçlendirdik hem de Avrupa'daki ilk hedefimizi gerçekleştirmiş olduk. Bundan sonraki amacımız ise gruptan çıkmak veya en kötü grupta 3. olup UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmek. 

Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi
Ve sıra geldi kura çekimlerine. 30 Ağustos günü Monaco'da yapılan kura çekimlerine Fenerbahçemiz 3. torbadan katılmaya hak kazandı. E Grubu'nda yer alan Fenerbahçemizin rakipleri ise İngiltere'den Chelsea FC, Hollanda'dan AFC Ajax ve Fransa'dan Montepellier oldu. Diğer gruplar ise şöyle oluştu;



Fenerbahçe - Yeni Sezon Yeni Umutlar


Spor Toto Süper Lig (2012-2013)




Püzant YÜCECAN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...