15 Aralık 2012 Cumartesi

UEFA Champions League (E Grubu ve Üst Turlar) (2012-2013)



Fenerbahçe'nin başında ilk senesinde Devler Ligi'ne kalmayı başaran Fenerbahçe Teknik Patronu Püzant YÜCECAN, E Grubunda çıkacakları ilk maç öncesi NTVSPOR'a konuştu;


"Fenerbahçe mücadele ettiği her kulvarda finallere taliptir ama şunu da bilmemiz ve gerçekçi olmamız gerekirse devler ligi gibi bir kulvarda özellikle yeni bir anlayış ve sistem oturtmaya çalıştığımız bu ilk sezonumuzda ilk hedefimizi gerçekleştirip Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabildik. Şimdi de amacımız bu gruptan çıkarak son 16 takım arasına girebilmek. Kısacası gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Gruplara kalabilmek ve grup mücadelesi esnasında yapacağımız 6 maçın her biri gelecek sezon için bize ayrı bir deneyim olacak. Takımımda özellikle bu kulvarda sürekli oynamış deneyimli isimler var ve onları bu deneyimlerinden en uygun şekilde faydalanacağız.

"Hepinizin de bildiği gibi 3 kulvarda birden mücadele ediyoruz. Özellikle lig uzun bir maraton ve puan kayıplarını telafi edebileceğimiz maçlar olacak ama Devler Ligi'nde alacağımız her puanın bizim için ayrı bir önemi var. Bundan dolayı buraya çok daha iyi hazırlanıp daha fazla ağırlık vereceğiz."



E Grubu Puan Durumu

E Grubu Maçlar ve Sonuçları
Fenerbahçemiz Şampiyonlar Ligi E Grubunda oynanan maçlar sonucunda aldığı 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik sonucu  topladığı 10 puan ile grup lideri Chelse'nin ardından ikinci olarak bir üst tura yükseldi. Oynanan 5. maçların ardından bir üst tura çıkmayı garantiledik. Oynatmak istediğim sisteme daha tam olarak oturmamış olmaına rağmen grubu 2. sırada bitirip son maç öncesi garantilemek özgüven açısından takımım adına çok ama çok olumlu bir gelişme oldu. Stamford Bridge'deki son maçımızın ise benim için ayrı özel bir anlamı vardı. Chelsea ile aramızdaki kalan hesabı kapatmak istememe rağmen maalesef maçtan 1-0'lık yenilgi ile ayrıldık. Gruptan çıkarken toplamda rakip ağları 9 kez havalandırırken, kalemizde ise 7 gol gördük.

Chelsea FC - Fenerbahçe: 1-0 (E Grubu 6. Maçı)

Fenerbahçe SK - Montpellier HSC : 2-0 Borussia Dortmund (E Grubu 5. Maçı)
Serdar Kesimal Show:))

Fenerbahçe SK - Borussia Dortmund: 5-2 (1. Eleme Turu İlk Maçı)
Açıkçası Dortmund karşısında bu skor beni bile şaşırtmadı desem yalan olur:)) Maçın 18. dakikasında Dortmund karşısında 3-0 öne geçtik ve maçı da 5-2'lik net bir galibiyet ile kapattık böylece çeyrek finali İstanbul'da neredeyse garantiledik. 
Almanya'daki 2. maçta ise Dortmund ile 1-1 berabere kalarak çeyrek finale adımızı yazdırdık.
Borussia Dortmund - Fenerbahçe SK: 1-1 (1. Eleme Turu 2. Maçı)

Rakip Barcelona olunca haliyle ben de herkse gibi çekinmeme rağmen takımımın oyun taktiğinde asla bir değişiklik yapmadım. Nou Camp'da oynanan ilk maçta orta sahamızı biraz daha defansif olarak oynatmama rağmen asla rakibe karşı katı savunma uygulamadım. Sonuçta rakibiniz Barcelona olunca ne kadar katı savunma yaparsanız yapın adamlar her türlü kalenize gelecek. Bundan dolayı da normal oyun düzenimden şaşmayarak deplasmanda 0-0'lık beraberlik almayı başarıp tur şansımızı İstanbul'a bıraktık. 
FC Barcelona - Fenerbahçe SK: 0-0 (Çeyrek Final İlk Maçı)

Fenerbahçe SK - FC Barcelona: 2-1 (Çeyrek Final Rövanş Maçı)
Alınan bu galibiyetin keyfinin inanın tarifi yok:)) Barcelona gibi bir takımı kupada saf dışı bırakmak takımım adına inanılmaz bir zafer. Maçın başında Caner ile öne geçtik ve ilk yarıyı da bu skorla kapattık. İkinci yarının hemen başında ise Sow ile durumu 2-0 yapıp bir üst tura iyice yaklaştık. Oyunun bu bölümünden sonra Barcelona ne kadar üstümüze gelse de ancak Thiego'nun 90+ 2'de attığı gol ile durumu 2-1 yapabildi. Bu galibiyet ile Fenerbahçemiz yarı finalde Chelsea ile oynamaya hak kazanadı. 



Fenerbahçe’den Müthiş Zafer

Sarı lacivertliler tarihi bir zafere imza attı…

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Barcelona ile deplasmanda 0-0 beraber kalıp Kadıköydeki maç için büyük bir avantaj yakalayan Fenerbahçe dün akşam oynanan maçta İspanyol devi Barcelona’yı Caner(31) ve Sow’un(49)  golleri ile 2-1 mağlup etmeyi başarıd. Barcelona’nın tek golü ise  90+2’de Thiago’dan geldi.

Fenerbahçe bu galibiyet ile Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselerek tarihinde ilk defa böyle bir başarıya imza attı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Püzant YÜCECAN;
“Takımımla şu an ne kadar gurur duysam azdır. Müthiş bir galibiyet elde ettik. Chelsea ile yarı finalde karşılaşacağız ve onlarla yarım kalan bir hesabımız var” dedi.



Chelsea FC - Fenerbahçe SK: 0-1 (Yarı Final İlk Maçı)
Bu sefer Stamford Bridge'den istediğimizi almayı başardık. 43 dakikada Mehmet Topuz'un attığı gol ile maçı 1-0 kazanarak İstanbul'a dönüyoruz. Final için kaldı son bir 90 dakikamız. 

Fenerbahçe SK - Chelsea FC: 3-0 (Yarı Final Rövanş Maçı)
Evimizde taraftarımızında büyük desteği ile 2008 deki Chelsea ile yarım kalan hesabımızı 3-0'lık net bir skor alarak kapattık ve Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez bir Türk takımı final oynamaya hak kazandı. 

Şampiyonlar Ligi 2013 Final
Ve nihayet finaldeyiz. Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdik ve Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösterdik. Açıkçası sezon başında buralara gelebileceğimizi hiç ama hiç hayal bile etmedim. Fakat takımım Avrupa arenasında çok ama çok daha farklı, lige göre daha ciddi bir oyun sergiledi ve finale gelmeyi sonuna kadar hak etti. Wembley'de oynana final maçını Caner Erkin'in 41. dakikada attığı gol ile 1-0 kazanıp kupada mutlu sona ulaştık. 
Fenerbahçe SK - Juventus: 1-0




Fenerbahçe Tarih Yazdı…

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Fenerbahçe…

Avrupa’da kulüpler düzeyindeki en büyük kupa Fenerbahçe’nin. Türk futbol tarihinde bir ilke imza atıp Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarısı gösteren Fenerbahçe Wembley’de oynanan final maçında Juventus’u Caner’in (41) golüyle 1-0 devirmeyi başararak Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu ve Devler Ligi'ni tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

Maçın ardından yapılan basın toplantısında Fenerbahçe teknik patronu Püzant YÜCECAN;

“Hem takım olarak hem de tek tek futbolcularım olarak çok iyi bir oyun sergiledik. Bu açıdan teknik heyeti ve futbolcularımı tek tek tebrik ediyorum. Açıkçası sezon başlarken buralara kadar gelebileceğimizi düşünmüyordum fakat finale kadar geldikten sonra bu şansımızı değerlendirip kupayı kazanmak istedik ve bunu da başardık. Fenerbahçe’nin başında olmak, futbolcularım ile bu başarıyı kazanmak benim için ayrı bir mutluluk. Şimdi sorumluluklarımız ve hedeflerimiz daha da büyüdü. Anlaşılan bu sezon da bize tatil yok. Futbolcularım ise güzel bir tatili sonuna kadar hak ettiler. Hepsine tekrardan sizin önünüzde tek tek teşekkür ediyorum.” dedi.



Şampiyonlar Ligi Zaferinin Ardından Eski Kaptanımız Alex'den Gelen Mesaj...

Şampiyonlar Ligi süresince 2 ön eleme turu maçları dahil oynadığımız 17 maçta toplam 11 galibiyet, 2 mağlubiyet (Montpellier, Chelsea)  ve 4 beraberlik almışız. Rakip ağları 32 kez havalandırır iken, kalemizde ise 14 gol görmüşüz. Son 4 maçımızın ise hepsini kazanırken toplam 7 gol atmışız ve sadece çeyrek final ikinci ayağında Barcelon'dan 1 gol yemişiz. Takımımızın en golcü ismi ise 7 gol ile Moussa Sow olurken onu 5 gol ile Dirk Kuyt ve 4 gol ile Caner Erkin takip etti. Genel olarak baktığımızda ise 32 gol atan takımımız bu alanda Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan takım olduğunu görüyoruz. 

Basel'den 9 gol ile Şampiyonlar Ligi gol kralı olan Alexander Frei'yi 7'şer gol ile takımımızdan Moussa Sow, R.Madrid'den Benzema ve M.City'den Dzeko takip ettiler. En çok asist yapan futbolu ise 8 asist ile Barcelona'dan İniesta olurken onu 6'şar asist ile Lille'den Marvin Martin, Juventus'dan Giovinco ve M.City'den David Silva takip ettiler. Fenerbahçe'de ise en çok asist yapan isimler 5'er asist ile Raul ve Caner oldular. Tkımımızdan J.Yobo 3 kere maçın adamı seçilirken tüm maçların sonunda 7,99'luk ortalama derecesi ile en üstte yer aldı. 
Barcelona'dan Andres İniesta ise şampiyonanın en değerli oyuncusu seçildi. 

Şampiyonlar Ligi En İyi 11 (Takımımızdan Joseph Yobo da bu listede yer aldı)

Fenerbahçe - Yeni Sezon Yeni Umutlar


Spor Toto Süper Lig (2012-2013)




Püzant YÜCECAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...