21 Aralık 2012 Cuma

Neden Bu Korku???


23 Aralık 2010 
"Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın yaptığı son iki resmi maçta forma giymeyen Taurasi'nin aslında sakat olmadığı, İstanbul Üniversitesi ile oynanan müsabakadan sonra alınan numunelerden pozitif sonuç çıktığı için oynatılmadığı iddia ediliyor."

Sonuç 
Taurasi'nin, A numunesi pozitif çıktıktan sonra B numunesinin açılması sırasında doping konusunda ismi açıklanmayan dünyanın en ünlü uzmanını 80 bin Euro harcayarak getirttiği ve skandalı bu ismin ortaya çıkardığı öğrenildi.
Taurasi'nin avukatıyla birlikte numunenin açılışı sırasında Doping Merkezi'nde yer alan bu uzmanın, bazı notlar aldığı ve örneklerin yanlış değerlendirildiğini, daha sonra hazırladığı bir raporla Hacettepe Üniversitesi'nin sonuçlarının hatalı olduğunu ispatladığı bildirildi.

Bugün bayan basketbolunda nerede ise dünyanın en iyi ismi olarak kabul edilen (ben etmem):) Diana Taurasi Fenerbahçe’den çok güzel bir şekilde koparılıp bayan basketbol takımının tüm dengeleri alt üst edildi. Sadece Taurasi değil bu olaya tepki gösteren takım arkadaşı Penny Taylor da takımdan ayrılmıştır. 
Fenerbahçe grupta oynadığı 10 maçın 10'unu da kazanarak Euroleague rekoru kırıp namağlup bir şekilde grup lideri olarak bir üst tura adını yazdırdı. Üst turda Galatasaray ile eşleşen Fenerbahçe rakibini iki maçta da yenerek çeyrek finale yükselmişti. Önce Taurasi ardından de Penny'i kaybeden Fenerbahçe çeyrek finalde Rus temsilcisi Spartak Moskova Region'a iki maçta da yenilmiş ve final-four şansını kaybetmiştir. Belki de takımın Avrupa'da şampiyon olabileceği bir senede yapılan oyunlar ile Fenerbahçe bayan basketbol takımı kupadan olmuştur.



3 Temmuz 2011
"Fenerbahçe'nin Karabükspor'dan transfer ettiği Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike'nin de 'futbolda şike' soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alındığı öğrenildi."

Sonuç
Şike iddiası ile gözaltına alınan ve sevgili medyamızda devamlı "Emenike'nin para sayarken görüntüleri var" şeklinde yalan haberler yapıp durdular. Ardından böyle bir şeyin var olmadığı ortaya çıktı ve Emenike de zaten serbest bırakıldı.
Bundan sonra da belki de futbol tarihinde ender rastlanan bir olay meydana geldi. Fenerbahçe'ye 9 milyon Euro'ya transfer olup daha hiç oynamadan 10 milyon Euro'ya Spartak Moskova'ya satıldı. 
Fenerbahçe, güçlü, hızlı bir forvetten oldu ki o forvet çıktı Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında Fenerbahçe'ye gol attı. 



09 Ekim 2011
"Aroma Kadınlar Birinci Ligi takımlarından Fenerbahçe Universal'in milli pasörü Naz Aydemir, milli takım kampına katılmamak için öne sürdüğü mazereti geçersiz sayılarak, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Ceza Kurulu tarafından 2 maçtan men edildi."

Sonuç
Bu konuda en iyi cevabı zaten zamanında Papazın Çayır'ı vermişti. Okumayan arkadaşlar varsa aşağıdaki linkten okuyabilirler. Ellerine sağlık @sessizharf (Fatih)



18.Kasım 2012
"Fenerbahçe Eskişehirspor maçının 27. dakikasında küfür ettiği gerekçesiyle gördüğü kırmızı kartla oyundan atılan Caner Erkin açıklama yaptı. Caner Erkin Eskişehirsporlu Veysel'e küfür etmediğini belirtti."

Sonuç
Caner'in maçın 27. dakikasında kırmızı kart görmesi ile Fenerbahçe 63. dakika boyunca 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Maçın ardından Caner'e 2 maç ceza verildi. Maç sonrası ise olayla bağlantılı olan Eskişehirspor oyuncusu Veysel Sarı yaptığı açıklamada Caner'in küfür etmediğini söyledi. Buna rağmen  Caner ile arasında yaklaşık 18 metre olup sırtı dönük olan Fırat Aydınus raporuna Caner'in "Ulan bu faulü nasıl görmezsin" dediğini ve bundan dolayı kırmızı kart gösterdiğini yazdı. Kısacası ortada olmayan bir şeyden dolayı  hatta daha da ileri giderek hakemin yalan yanlış raporu yüzünden Caner 2 maç ceza yedi ve Fenerbahçe oyuncusundan 2 maç yararlanamadı. 



20 Aralık 2012
"Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray ile oynanan derbide kırmızı kart gören Fenerbahçeli Raul Meireles’e 12 maç ceza verdi."

Sonuç
Ve bu da son korku diyelim. Takıma geldiği günden beri oynadığı futbol ile neredeyse orta sahanın beyni olan Raul Meireles'i baktılar sahada durduramıyorlar bu şekilde masa başında durduralım en azından dediler. Olayların başlangıcından sonuna kadar geçen süreci ve en son dün çıkan ters açı görüntüleri burada tekrardan anlatmaya gerek yok. Önce Fırat Aydınus olmayan bir küfürü kendi kendine uydurup raporuna yazdı, bu sefer de Halis Özkahya olmayan bir tükürüğü raporuna yazarak iki oyuncumuzun da ceza almasını sağladılar. Peki, bu hakemler hakkında hiçbir şey yapılamayacak mı?? Hadi Fırat Aydınus’u geçtim "öyle duydum" diyerek sıyırabilir de Halis Bey görüntüler de varken nasıl "Bana tükürdü" yazabiliyor?? Bu yalan ifadeye girmez mi?? Hakemler yanlış karar verebilir buna bir şey demem ama Halis Özkahya'nın yaptığı raporda KASITLI bir şekilde yalan beyan yazmaktır" ki bu çok büyük bir suçtur.

Peki, ben şimdi soruyorum;
 "Beyler Fenerbahçe'den bu kadar korkmanızın sebebi nedir??"



Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...