4 Temmuz 2013 Perşembe

THY Euroleague 2013-14 Normal Sezon Grupları


THY Euroleague 2013-14 sezon kuraları bugün İspanya'nın Barcelona şehrinde çekildi. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker A Grubu, Anadolu Efes B Grubu ve Galatasaray Liv Hospital ise C Grubu'nda mücadele edecekler. Bir diğer temsilcimiz Banvit ise ön eleme turunda Cez Basket ile eşleşti. 

Banvit, gruplara çıkacak son takım olabilmek için mücadele verecek. Sekiz takımın ikişerli olarak 4 torbada yer aldığı eleme turu kurasında, birinci torba takımları, dördüncü torbada yer alan ekiplerle, ikinci torba takımları ise üçüncü torbada yer alan ekiplerle eşleşti. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmaların ardından, gruplara yükselecek son ekip belirlenecek.
  
Gruplarında ilk dört sırayı alan takımlar TOP 16'ya yükselmeye hak kazanacak. Bu sezon da geçen sezonki gibi Top 16'ya yükselen 16 takım E ve F grupları olmak üzere iki ayrı gruba ayrılacak. Eşleşmeler ise şu şekilde olacak.

E Grubu: A1, C1, B2, D2, A3, C3, B4, D4
F Grubu:B1, D1, A2, C2, B3, D3, A4, C4

Oynanacak 14 maçın ardından ise grubunda ilk 4 sırayı alan takımlar çeyrek finale yani TOP 8'e yükselmiş olacak. Çapraz eşleşme ile de TOP 8 belirlenmiş olacak.

Geçtiğimiz sezon Londra'da düzenlenen Final Four organizasyonuna bu sezon 15-18 Mayıs tarihleri arasında İtalya'nın Milano şehri ev sahipliği yapacak.

2013-14 THY Euroleague Eleme Grubu

2013-14 THY Euroleague Normal Sezon Gruplar



Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...