14 Temmuz 2013 Pazar

Geçmiş Zaman Olur Ki (Futbol)


80'lerin sonu, 90'ların başı genç Olaf Thon'un Almanya'nın Schalke takımında yıldızı parlamaya başlar. Bir iki sene içerisinde öldürücü paslar ve frikik golleri ile tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. Tabi Alman futbol devi Bayern Münih boş durmaz ve hatırı sayılır bir tutar ile Olaf Bayen Münih'e transfer olur.

Olaf, Bayern ile ilk antrenmanına çıkar. Bugünün başkanı o dönemin takım menajeri Uli Hoeness her zamanki gibi idmanı izlemeye gelir. İdmanı izlemeye gelen Hoeness'in otoparkta daha önce görmediği kıpkırmızı bir Porsche gözüne çarpar. Sorup soruşturur ve Porsche'nin yirmili yaşlarının başında olan yeni transfer Olaf Thon'a ait olduğunu öğrenir.

Hemen daha önce yapmadığı bir şey yapar ve idman esnasında sahaya girer. Dönemin Bayern Münih teknik direktörü diğer bir futbol efsanesi Udo Lattek'in kulağına bir şeyler söyler. Bunun üzerine Lattek, Thon'u yanına çağırır ve Hoeness'in kendisi ile bir tura çıkmak istediğini söyler.

Önce afallayan ama itiraz etmeyen Olaf duşunu alır ve Hoeness ile beraber Porsche'ye binerler ama direksiyona Hoeness geçer. Hoeness Porsche'yi hangi bayiden aldığını sorar ve ardından havadan sudan bahsetmeye başlar. Hoeness ile sohbet etmeye başlayan Olaf birden kendini Porsche'sini aldığı bayide bulur. Bayii sahibi ise Hoeness'in bir dostudur. Kısa bir sohbetten sonra arabayı iade eder ve Thon'u alıp bir taksiye binerler. Hoeness şoföre en yakın Opel bayisine çekmesini söyler. Tüm bu yaşadıkları karşısında Thon kilitlenip kalır.

Sonunda Opel bayisine varırlar. Sıcak bir karşılamanın ardından Hoeness bir Corsa beğenir ve Thon'a hediye ettikten sonra şunu söyler;

"Bayern Münih'e transfer olman seni iyi bir futbolcu yapmaz. Senin iyi bir futbolcu olduğuna taraftar karar verir ve gene aynı taraftar senin Porsche'ye binip binemeyeceğin hakkında da karar verir. Burada Porsche bayiden değil, taraftardan alınır. O güne kadar da Corsa'ya binersin!!!"

Böylece Thon kısa zaman içerisinde Alman ve dünya futbol efsaneleri arasında yerini almış ve en mütevazi oyunculardan biri olarak anılmıştır. 



Not: Bu anıyı benle paylaşan sevgili Ozan Barış NAÇ'a teşekkürler...




Püzant YÜCECAN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...