4 Eylül 2012 Salı

Bir Alex Değil...(Olmadı Puma)


Geçen günlerde kulağımda kulaklığım, (Muse - Hyseria) Bakırköy'deki Capacity AVM'deki Puma mağazasının önünden geçerken "Bir Alex Değil" tişörtü gözüme çarptı. Daha satışa çıkmadan gördüğüm ama beğenmediğim, Alex için tasarlanan bu sözde "özel koleksiyon" için mağazadan içeri girip hem t-shirt'ün nasıl olduğunu görmek hem de fiyatına bakmak istedim. Sade t-shirt yapacağız diye bu kadar özentisiz tişört yapılması açıkçası beni çok rahatsız ediyor (ki Fenerium'da da bunu çok örneği var maalesef) bundan dolayı da böyle koca puntolarla yazılmış düz tişörtleri pek beğenmiyorum.

Neyse biz asıl konumuza gelelim. Tişörtü elime alıp incelemeye başladım. Normal bildiğimiz sıradan bir tişört olan bu "özel koleksiyon" tişörtünün fiyatına baktığımda ise asıl şoku o zaman yaşadım diyebilirim. Fiyatı tam tamına 75 TL!!! Maliyeti ne diye merak etmeye başladım o an.(Cem Yılmaz misali:)) 5 TL?? en fazla 10 TL?? Mağazada çalışan birilerine yönelmeye çalışsam da sonradan bundan vazgeçtim. Ne gerek vardı ki?? Sonuçta oradaki çalışanın maliyeti ile ilgili bilgisi büyük bir olasılıkla olmayacaktı, olsa bile bana mı söyleyecekti:)) 

Mağazadan çıkıp evin yolunu tutmaya başlarken düşünmeye de devam ediyordum. Kulağımda kulaklık ( Pet Shop Boys - West end Girls) aklımdan Puma'nın bu "özel koleksiyonu". Amaç neydi bu özel koleksiyon ile?? Alex'e saygı mı yoksa Fenerbahçe taraftarını kazıklamak mı?? Hepimizinde bildiği gibi yaklaşık 10 senedir Fenerbahçe'de top koşturan, taraflı tarafsız herkesin beğenisini ve saygısını kazanmış Alex De Souza'ya Fenerbahçe taraftarının sevgisi bir ayrıdır bir özeldir. Peki Puma'nın bu tişörtü 75 TL'ye satmasındaki amaç nedir?? Fenerium'a gidip sadece 24 TL fark ödeyip yeni sezon forması almak yerine neden ben bu tişörtü alayım??? Yoksa bu tişört sıcak havada terletmiyor, soğuk havada ısıtıyor mu?? Üstelik Fenerium'dan aldığım herhangi bir üründen kulübümde kazanırken ben neden Puma'yı zengin edeyim??

Puma'nın yapmak istediği, amaçladığı şey apaçık ortadadır benim için. Fenerbahçe taraftarının Alex De Souza sevgisini kullanıp "Bunlara nasıl olsa ne versen alıyorlar" düşüncesinden hareketle tamamen taraftarı kazıklama mantığından yola çıkarak para kazanmaktan başka bir şey değildir. Diyeceksiniz ki hiç mi piyasada 75 TL'ye tişört yok. Tabi ki vardır ama o tişörtler herkese hitap eden, herkesin giyebileceği tişörtlerdir. Belirli bir kitleye özel çıkmazlar. Bu koleksiyon ise tamamen farklı olup sadece Fenerbahçe taraftarının alıp giyineceği bir koleksiyondur. Bundan dolayı da ben Puma'yı bu fiyat politikasından (taraftarı kazıklamak, aptal yerine koymak) dolayı kınıyorum. "Bir Alex Değil" sözünü güzel bir şekilde saygı çerçevesinde kullanmaları ne kadar hoş ve güzel olsa da bu fiyat politikası bu tişörtü almak isteyenlere açık açık saygısızlıktır. 



Püzant YÜCECAN



2 yorum:

  1. tshirt ü almak icin site ararken bu yazıyı görüp almaktan vazgectim haklısın cünkü puma resmen alex sevgimizi kullanıyor 75 ne ya

    YanıtlaSil
  2. Zaten artık t-shirt de yok piyasada ama gerçekten de bu fiyat çok fazla. Alex'i çok çok sevmeme rağmen ben de almamıştım çıktığında. Püzant Yücecan'a katılıyorum. Güzel yazısı için de teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...