1 Eylül 2012 Cumartesi

FM 2012: Hafif Tökezleme


Daha önceki yazımızda Spor Toto Süper Lig'in ilk 4 haftasını yazmıştık. Açıkçası benim ve takımım için güzel bir ilk dört hafta olmuştu. Özellikle 2 derbi oynadığımız ilk 4 haftada 10 puan almak gayet  iyi bir sonuçtu. Ligin ilk 4 haftasında aldığımız bu başarılı sonuçların ötesinde oynanan futbol da bir takım menajeri olarak beni geleceğe umutlu bakmak adına tatmin etmişti. Gelin görün kü kazın ayağı öyle değilmiş. 

İlk dört haftanın ardından oynadığım 4 maçta gene 10 puan çıkarmayı başarmış olmamıza rağmen açıkçası oynanan futboldan pek de hoşnut değildim. Ofansif olarak pek problem yaşamasak da defansif olarak sorunlarımız olduğu net olarak anlaşılıyordu. Sırasıyla oynadığımız Kayserispor (2), Gaziantepspor (2), Sivasspor (3) ve son Karabükspor (2) toplamda 10 gol yerken attığımız gol sayısı ise 16. Defanstaki bu problemin diğer bir sebebi de yaşadığımız sakatlıklar. Gökhan Gönül'ün Galatasaray maçından kalan sakatlığına Kayserispor maçında Joseph Yobo'nun sakatlığı (3-4 hafta) ve Sivasspor maçında Emre'nin kırmızı kart görmesi eklenince doğal olarak defansta problemeler baş gösterdi. Neyse ki bu kadar sakatlık ve cezaların üstüne evimizde oynadığımız Karabükspor maçı hem skor hem de takıma moral açısından ilaç gibi geldi.  Bu maçta da skor avantajının verdiği rahatlıktan dolayı sol kanada ikinci yarının başında Özgür Çek'i almama rağmen o da maçı tamamlayamadan sakatlandı ve 2-3 hafta sahalardan uzak kalacak.

İlk 8 haftanın sonunda takımımız Spor Toto Süper Lig'de aldığı 6 galibiyet 2 beraberlik ile topladığı        20 puan ile ligde lider pozisyonda. Fenerbahçe'nin en yakın rakibi ise 17 puanla Sivasspor. Manisaspor ile ligde mağlubiyet almayan iki takımdan biriyiz. Attığımız 23 gole karşılık 10 gol yedik. Attığımız 23 golün 11'i iki oyuncumuzdan geldi. Moussa Sow (6), Serdar Kesimal (5). Serdar Kesimal'in kornerler için yaptığı özel antrenmanlar işe yaramış gözüküyor.


Bu arada takımımla ayda bir gerçekleştirdiğimiz toplantıda yukarıda bahsettiğim sorunları vurgulayarak defansta biraz daha sağlam durmaları gerektiğini söyledim. Kaptanımız Alex ve Volkan ile yaptığım özel görüşmede ise takımımda herhangi bir huzursuzluk veya moral bozukluğu olup olmadığını sorduğumda kimsenin bir problemi olmadığını söylediler. 

Kayserispor - Fenerbahçe: 2-4



Fenerbahçe - Gaziantepspor: 3-2



Sivasspor - Fenerbahçe: 3-3 



Fenerbahçe - Karabükspor: 4-2





Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...