5 Eylül 2012 Çarşamba

FM 2012: Sezonun İlk Yarısı...


Nihayet ligin ilk yarısının sonuna geldik. Takımımın genel görünümüne bakacak olursak açıkçası şu an istediğim futbolu oynatabildiğimi net olarak söyleyemem. Buna rağmen iyi yoldayız. Özellikle zorlandığımız maçlardan 3 puan çıkarabilmek benim için önemliydi ki büyük takımı büyük yapan en büyük unsurlardan biridir bu. 

Hücumda açıkçası pek sorun yaşadığımız söyleyemem hatta takımın en güçlü tarafı olduğunu da söyleyebilirim ama orta saha için daha da güçlenmemiz gerekiyor. Özellikle sol kanattan gol ile sonuçlanan ataklar sağ kanadımıza göre daha az kalıyor. Bu konuda Ziegler ve Caner'in sezon ortasındaki kampımızda bu yönlerini geliştirmeleri için hücum koçumuz Dave Parnaby ile özel bir program hazırladık.

Diğer bir problemimiz ise ilk yarının ortasında az da olsa düzelttiğimiz fakat tam da istediğim kıvama gelmeyen defanstaki gol yeme problemimiz oldu. Hücum yönümüzün kuvvetli olmasından dolayı pek de göze batmayan bu sorun belki Spor Toto Süper Lig için çok da aşırı problem olmasa da seneye Avrupa maçlarında böyle devam edersek en önemli handikabımız olacak gibi. Bundan dolayı da savunma koçumuz Chico Fraga ve Angel Veles ile neredeyse kamp dönemince her gün oturup konuştuk ve tartıştık. Sonuçta defans oyuncularımız için özel bir program hazırladık. Bakalım ligin 2. yarısında bu sorunumuzun üstesinden gelebilecek miyiz.


Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında oynadığımız 16 maçtan 42 puan çıkarmayı başardık ve ilk yarıyı Gaziantepspor'un 13 puan önünde lider olarak kapattık. 42 puanın paylaşımı ise 13 galibiyet + 2 beraberlik şeklinde olurken şu an ligin tek nağmalup takımıyız.


Takımımız 16 maçta 47 gol atıp ligin en fazla gol atan takımı olurken, yediğimiz 15 gol ile de ligin en az gol yiyen 3. takımıyız.




Moussa Sow 47'i golün 15'ine imzasını atarken onu 6'şar golle Serdar Kesimal ve Miroslav Stoch takip etti. Mehmet Topuz ise ligin ilk yarısında takımı adına 5 gol attı.
Ayrıca Moussa Sow attığı bu 16 gol ile ligin ilk yarısını gol kralı olmayı başardı.

Asist sıralamasında ise kaptanımız Alex De Souza 12 asist ile hem takımının hem de ligin ilk yarısının lideri oldu. Onu Mehmet Topal 7 asist ile takip etti.


Ligin ilk yarısındaki en gollü galibiyetimizi 12. haftada evimizde oynadığımız Mersin İ.Y maçındaki 6-0'lık skor ile aldık...
Ligin ilk yarısında 0-0 berabere kaldığımız Beşiktaş maçı hariç her maçta rakip fileleri havalandırmayı başardık.

Kasım ve Aralık Ayı Sonuçları (9.-16. Haftalar)


Takımım adına sezonun ilk yarısında benim için en önemli gelişme gösteren oyuncu ise Mehmet Topuz oldu. Sağ kanatta takımı adına iyi işler çıkardı ve Moussa Sow'un attığı 15 golde çok büyük de katkısı oldu. Kendisiyle devre arası asistanımız Tony Coton ile beraber kampta özel olarak konuşup bu çıkışını ve başarısını devam ettirmesi konusunda uzun bir konuşma yaptık.



Spor Toto Süper Lig Eylü - Ekim - Kasım aylarında ayın futbolcusu ödüllerinde takımımız oyuncularından Moussa Sow Eylül ayının en değerli oyuncusu olurken Kasım aynında da Miroslav Stoch ayın oyuncusu seçildi. Ekim ayında ise oyuncumuz Serdar Kesimal ayın en iyi 2. oyuncusu oldu. Tebrikler.


4.Gol...1:00

Bir tebrik daha Caner Erkin'e. Ligin 5. haftası oynanan ve 4-2 galip geldiğimiz Kayserispor maçında 4. golümüzü atan Caner'in golü 5. haftanın en iyi golü seçildi.

Son olarak Ziraat Türkiye Kupası 3. tur kuraları çekildi. Rakibimiz Turgutluspor oldu. Maç 11.01.2012 tarihinde Turgutlu 7 Eylül stadında oynanacak.


Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...