28 Ağustos 2012 Salı

FM 2012: İki Derbi...

Ligin ilk iki haftasında galibiyetle ayrıldığımız Bursaspor ve Ankaragücü maçlarının ardından takımda oluşan olumlu havayı fazla uzatmadan arka arkaya oynayacağımız iki derbi için hazırlıklara hemen başladık. Önce ligin 3. haftasında Şükrü Saracoğlu'nda ezeli rakibimiz Galatasaray ile ardından da İnönü deplasmanında Beşiktaş ile karşılaşacağız. Umarım puan kaybı yaşamadan bu iki haftayı en iyi şekilde atlatırız.


Ve nihayet maç günü geldi çattı. Kampa girdiğimiz Can Bartu tesislerimizden ayrılırken taraftarımız bizi yalnız bırakmadı ve takım otobüsüyle beraber stada kadar bize eşlik ettiler. Stada geldiğimizde ise yer yerinden oynuyordu adeta. Stadın çevresi ise adeta bir karnaval yeri gibiydi. Takımımla beraber soyunma odasında son taktikler verildi ve işte o an gelmişti. Maça iyi başlayan taraf olmamıza rağmen ilerleyen dakikalarda rakip oyunu dengede tutmaya başardı ve ilk yarı 0-0 bitti. Soyunma odasında özellikle kanat oyuncularım Stoch ve  Mehmet Topuz'a hücuma daha çok ağırlık vermeleri konusunda uyarıda bulundum. İkinci yarının hemen başında da sol kanattan Stoch'un ortasına iyi yükselen Moussa Sow'un kafa vuruşuyla 1-0 öne geçtik. Golün 2-3 dakika ardından rakipten Emmanuel Eboue'nin kırmızı kart görmesiyle rakip 10 kişi kaldı. Takımıma gol için daha çok yüklenmeleri için ufak bir taktik değişikliğine gitim. Biliyordum ki 2-0'ın dönüşü olmayacaktı Galatasaray için. Nitekim 77. dakikada sağ köşe gönderinden Kaptan Alex'in kullandığı köşe vuruşunda oluşan karambolde Baroni fırsatçılığını gösterip skoru 2-0'a getirmeyi başardı. Maçın son dakikalarında ise Orhan Şam'ın ara pasında Selçuk Şahin topu bekletmeden Moussa Sow'a verdi ve maçı 3-0 kazanmayı bildik.
Maçta 50.509 biletli seyirci ile Spor Toto Süper Lig rekoru da kırıldı.




Fenerbahçe - Galatasaray:3-0 .
Moussa Sow (48,30+1)
Cristian Baroni (77)             




   
Galatasaray derbisinde sakatlanan Gökhan Gönül'den gelen haberler çok da kötü olmasa da takımımızın doktoru Gary Lewin ile görüştüğümde Gökhan'nın Beşiktaş maçına yetişemeyeceğini ve sahalardan en az iki hafta uzak kalacağını söyledi. Bundan dolayı da haftanın ilk antrenman gününde Orhan Şam ile görüşerek hazır olmasını kendisine ilk 11'de görev vereceğimi söyledim.  Galibiyet beklediğimiz bir maçtı ama hücumda gerekli pozisyonları bulamayınca maalesef beraberlik ile yetinmek zorunda kaldık. Aslında maça pek de kötü başlamamıştık. Orta alanda önce dengeyi ardından da üstünlüğü sağlamamıza rağmen hücumda  bir türlü istediğimiz pozisyonları bulamadık. İlk yarıda Beşiktaş'ın defansif oyununu gördükten sonra ikinci yarının hemen başında takımın hücumda daha fazla etkili olabilmesi için stratejiyi overload yapmamız ve kanat oyuncularımızı değiştirmemize rağmen maalesef gol yollarında gene de etkili olamadık. Volkan'ın kurtardığı penaltı ise takımımız adına şanlı sayılabilecek bir andı. 


İlk dört haftayı kısaca değerlendirecek olursak takıma oynatmak istediğim sistemi yavaş yavaş takımıma oturtmaya başladım sayılır. İlerki günlerde daha iyi olacağımıza inanıyorum. İlk hafta Bursaspor ardından Ankaragücü deplasmanı, Galatasaray ve Beşiktaş derbileri oynadık. 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik ile Süper Lig'de 10 puan ile lideriz. İlk dört haftada toplam 9 gol atarken kalemizde sadece 1 gol gördük.  Takımımızın en golcü oyuncusu ile 4 gol ile Moussa Sow oldu ilk dört haftanın sonunda.






Püzant YÜCECAN

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. ilerki günlerde onu da koyarız:)) daha sezon başı olduğu için koymadım..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...