7 Temmuz 2012 Cumartesi

THY Euroleague 2012-13 Normal Sezon Grupları


THY Euroleague 2012-13 sezon kuraları dün İspanya'nın Barcelona şehrindeki Mediapro Auditorium'da çekildi. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Ülker A Grubu, Beşiktaş D Grubu ve Anadolu Efes ise C Grubu'nda mücadele edecekler. 

Beşiktaş ve Anadolu Efes'in tüm rakipleri kesinleşir iken Fenerbahçe Ülker'in grubundaki son takım ön elemeden sonra belli olacak. Fenerbahçe Ülker'in son rakibi Unics Kazan, Ulm, Le Mans, Donetsk, Cez Basketball, Telent Oostende, Cantu, Lukoil Academic takımlarından biri olacak.

THY Euroleague 2012-13 sezonu 11-12 Ekim tarihlerinde oynanacak maçlar ile başlayacak. Normal sezon 13-14 Aralık tarihlerinde oynanacak son karşılaşmalar ile tamamlanacak.

Bu sezon Euroleague geçen sezonlara göre biraz daha farklı olacak. Öncelikli olarak Euroleague Yönetimi'nin yaptığı açıklamaya göre normal sezon öncesi oynanan ön eleme turu maçları tek ayaklı olacak. 8 takımın yer alacağı ön elemeden normal sezon gruplara sadece bir takım katılma hakkı kazanacak.

Asıl önemli olan değişiklik ise normal sezon sonrası Top 16'da yaşanacak. Geçen senelerde normal sezon sonrası kura çekimi ile dört yeni grup oluşturuluyordu. Bu sezon ise Top 16'ya yükselen 16 takım E ve F grupları olmak üzere iki ayrı gruba ayrılacak. Bu statü değişikliği ile seyirci daha fazla maç izleme olanağı bulacak. Eşleşmeler ise şu şekilde olacak.

E Grubu: A1, C1, B2, D2, A3, C3, B4, D4
F Grubu:B1, D1, A2, C2, B3, D3, A4, C4

Oynanacak 14 maçın ardından ise grubunda ilk 4 sırayı alan takımlar çeyrek finale yani TOP 8'e yükselmiş olacak. Çapraz eşleşme ile de TOP 8 belirlenmiş olacak. 

Yapılan diğer bir değişiklik ise maç günlerinde olacak. Geçen sezona kadar Çarşamba ve Perşembe günleri oynanan maçlar bu sezon Perşembe ve Cuma günü oynanacak. 



Group A
Panathinaikos Athens
Real Madrid
BC Khimki Moscow R.
Fenerbahçe Ülker
Union Olimpija Ljubljana
QR Champion



Group B
Maccabi Electra Telaviv
Montepaschi Siena
Alba Berlin
Unicaja Malaga
Asseco Prokom Gdynıa
Elan Chalon-Sur-Saone





Group C
Olympiacos Piraeus
Cja Laboral Vitoria
Anadolu Efes İstanbul
Zalgiris Kaunas
EA7 Emporio Armani
Cedevita Zagreb




Group D
FC Barcelona Regal
CSKA Moscow
Partizan MT:S Belgrade
Lieetuvos Rytas Vilnus
Brose Baskets Bamberg
Beşiktaş JK İstanbul




Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...