19 Temmuz 2012 Perşembe

Comic-Con 2012 #Marvel



Bu sene 43. kez düzenlenen dünya çapındaki en büyük çizgi roman fuarı olan Comic-Con İnternational bu sene de 12-15 Temmuz tarihleri arasında Amerika'nın San Diego şehrinde gerçekleştirildi. Dört gün süren fuar çizgi roman, fantastik sinema/dizi, bilgisayar ve konsol oyunları severler için bayağı doyurucu geçmiş gibi gözüküyor...

Öncelikle çizgi roman dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Marvel ile başlayalım. Marvel bu sene Comic-Con'da adeta bir gövde gösterisi düzenleyerek bu sektörde "1 Numara" adeta benim diyerek önümüzdeki yıllar için bombalarını birer birer patlattı.


Öncelikle hepimizin bildiği Iron Man 3 ile başlayalım. Comic-Con kapsamında düzenlenen Iron Man 3 panelinde Iron Man 3 hayranları için güzel haberler geldi. Şu sıralar çekimleri devam eden Iron Man 3 filminin 03 Mayıs 2013 de gösterime gireceği açıklandı. Dördüncü kez (The Avengers ile beraber) Tony Stark/Iron Man karakteri ile karşımıza çıkacak olan Robert Downey Jr.'a bu filmde Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Jon Favreau ve Guy Pearce gibi ünlü isimler eşlik edecek. Filmin kötü karakteri ise Iron Man'in ezeli düşmanlarından biri olan Mandarin olacak. Mandarin rolünde ise Ben Kingsley'yi göreceğiz. İlk iki filmin yönetmeni olan Jon Favreau'nun yerine bu sefer yönetmen koltuğunda ise Shane Black bulunuyor. Her ne kadar  Jon Favreau filmin yönetmen koltuğunda olmasa da kendisini gene Happy Hogan rolünde bu filmde de görebileceğiz. 
Filmin piyasaya çıkış tarihinin duyurulmasının yanı sıra fuarda ayrıca Iron Man 3 filminde kullanılacak olan zırh da ilk kez gün yüzüne çıktı.


Robert Downey Jr.'ın "Iron Man 3" paneline girişi...Bir insan bu kadar karakteri ile özleşebilir. Ukala, şımarık ve kendini beğenmiş olsa da biz seviyoruz bu adamı:))

Robert Downey Jr. küçük hayranları ile buluşuyor:))

Gelelim Marvel'in asıl hayranlarını heyecanlandıracak haberlerine. Şunu söylemem lazım ki 2013 ve 2014 yılları fantastik film severler için dopdolu yıllar olacak. Marvel Stüdyoları önümüzdeki seneler için çekeceği filmlerin ilk  afişlerini, filmlerin orijinal isimlerini ve gösterim tarihlerini yapılan panelde hayranlarına duyurdu.



Bunların ilki ve bir aksilik olmadığı takdirde en önce gösterime girecek olan film "Thor:The Dark World" olacak. 8 Kasım 2013 tarihinde gösterime girecek. Film hakkında Marvel düzenlediği panelde hayranlarına ser verip sır vermedi adeta:) Kadro olarak bir iki ufak değişiklik harici genel olarak ilk filmdeki kadronun neredeyse tamamı ikinci filmde de olacak. İlk filmin yönetmeni Kenneth Branagh yerine bu sefer yönetmen koltuğunda Game of Thrones serisinde de yönetmenlik yapan Alan Taylor bulunuyor. Ayrıca ilk filme göre Thor'u bu sefer biraz daha Viking tarzı göreceğiz. Filmin çekimlerine Londra'da başlandı.



Diğer bir filmimiz ise "Captain America:The Winter Soldier". Film 4 Nisan 2014 tarihinde gösterime girecek. Filmin çekimlerine ise Ocak 2013 de başlanacak ve Captain America rolünde ilk filmde olduğu gibi gene Chris Evans olacak. Panelde Marvel'in CEO'su Kevin Feige'nin söylediğine göre Captain America yeni filminde de S.H.I.E.L.D'ın bir üyesi olarak kalmaya devam edecek. Bu da demektir ki Captain America'nın devam filminde S.H.I.E.L.D'in diğer üyelerini de görmemiz mümkün olabilecek. Feige'e sorulan sorulardan biri ise Captain America'nın devam filminde bir yardımcısı olacak mı? Ki "The Winter Soldier" olarak bilinen karakter aslında orijinal çizgi romandaki Captain America'nın yarıdmcısı Bucky Barnes (daha sonradan Winter Soldier) dir ki Feige'de soruya yanıt vermemiş ve gazeteciye bunu hatırlatmıştır. 


Bu üç devam filmlerinin ardından Marvel iki yeni projesini de Comic Con 2012 kapsamında hayranlarına duyurdu. 


Bunlardan ilki Marvel'in bugüne kadar beyazperdeye aktardığı çizgi romanlar kadar meşhur olmayan Guardians of Galaxy. Filmin gösterime giriş tarihini 1 Ağustos 2014 olarak duyurdu Marvel. Panelde  Guardians of Galaxy'nin Charlie Wen tarafından yapılan ilk konsept çizimi de yayınlandı. Buna göre filmde yer alacak galaksi koruyucuları ise Star-Lord, Rocket Raccoon, Drax the Destroyer, Gamora ve Groot olacak gibi. Marvel, Guardians of Galaxy ile ufak çaplı bir risk almış gibi gözüküyor bana kalırsa. Nedeni ise yukarıda da belirttiğim gibi Iron Man, Captain America vs vs gibi popüler olmayan hatta çizgi romanları bile oldukça karışık olan bir evreni anlatacak bu filmde Marvel. Çizgi romana göre Guardians of Galaxy ekibi diğer Marvel süper kahramanlarının aksine galakside ortaya çıkan tehlikeye karşı daha saldırgan bir tavır içerisinde bulunmaktadır. Sonunda ise karşılarında çizgi romanın kötü karakteri olan Thanos'u bulurlar.(Hani Avengers'ın sonunda gördüğümüz karakter) Bu da bize Guardians of Galaxy ile Avangers 2'nin bir şekilde bağlanacağı kanısını uyandırıyor. 




Marvel'in diğer bir yeni projesi ise Ant-Man. Marvel filmin oyuncu kadrosu ve gösterime çıkış tarihi hakkında pek açıklama yapmadı panel esnasında. Sadece şu an bildiğimiz filmin yönetmen koltuğunda Edgar Wright'ın olacağı.

Ve Marvel yeni filmlerini duyurur...Bizim de ağzımızın suyu akarak buralardan izleriz:))



Püzant YÜCECAN 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...