20 Temmuz 2012 Cuma

Comic-Con 2012 #Man of Steel



Daha önceki Comic-Con yazımızda Marvel'in önümüzdeki seneler için çekmeyi planladığı ve hali hazırda çektiği filmleri incelemiştik. Bu yazımızda ise ilki 1978 yılında çekilen ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan Superman'in en son filmi olan "Man of Steel"e ufak bir bakış atacağız. 

Yönetmenliğini Zack Snyder'in üstlendiği filmde Superman/Clark Kent karakterini Henry Cavill canlandıracak. Filmin kadrosundaki diğer isimler ise; Amy Adams (Lois Lane), Russell Crowe (Jor-El), (kendilerinin büyük hayranıyız:)) Kevin Costner (Jonathan Kent), Diane Lane (Martha Kent), Michael Shannon (General Zod) ve Perry White rolünde ise Laurence Fishburne olacak. Benim için güzel bir haber de filmin müziklerinin usta isim Hans Zimmer tarafından yapılacak olması. 

Bunlar zaten daha önceden de bilinen detaylardı. Yenilikler neler peki:)) Öncelikle hemen şunu söyleyelim Comic-Con kapsamında düzenlenen "Man of Steel" panelinde filmin gösterim tarihinin 14 Haziran 2013 olacağı duyuruldu. 

Filmin ilk sinematik trailerı ise bugün Amerika'da gösterime giren diğer bir Warner Bros. filmi olan "The Dark Knight Rises" filminden önce olacak. İnşallah haftaya Türkiye'de de gösterime girdiğinde biz de görebiliriz. Yeni Superman filmi "Man of Steel"in ilk  resmi posteri de ayrıca panelde hayranlarına tanıtıldı. 



Yapılan açıklamaya göre Man of Steel'in çekim aşaması tamamlandı ve şu an film post-production aşamasında. 

Yönetmen Zack Snyder'in yaptığı açıklamaya göre bu filmin serinin daha önceki filmlerine göre daha karanlık olacağı. Ayrıca gene serinin diğer filmlerinde seyirciye yansıtılan "Superman The Nice Guy" yerine daha sıkı ver sert bir Superman karşımıza çıkacak. Bu bağlamda her zaman traşlı olarak gördüğümüz Clark Kent yani Superman'i ilk defa bu filmde sakal bırakmış şekilde karşımıza çıkacak.


Şimdi yazacaklarım spoiler içerir. Bundan dolayı okumak istemeyebilirsiniz ben önceden uyarayım. Man of Steel filminde serinin diğer filmlerinde karşımıza çıkmayan bir olay ile karşı karşıya kalacağız. Bu filmde Superman'in kanunlarla başı dertte olacak. Bunu Comic-Con kapsamında gösterilen filmin ilk ön izleme görüntülerindeki Superman'in güvenlik güçleri tarafından kelepçeli bir şekilde götürülüşünden anlıyoruz. 

İlk ön izleme görüntülerinde karşımıza General Zod çıkıyor fakat Synder'in yaptığı açıklamaya göre asıl kötü karakterimiz General Zod'un olmayacağı yönünde. Kendisi bu ismi biraz da sürpriz olarak kalmasını istiyor kanımca. 

İlk ön izlemede gözümüze çarpan diğer bir konu ise Superman'in gerçek kimliğini ailesinden başka birinin daha bildiği. Bunun kim olduğunun tam olarak bilinmese de tahminlere göre Superman'in gençlik döneminde kurtardığı okul otobüsü sırasında kendisini görmüş olabileceği söyleniyor. Ki burada bir kadının "my son was in the bus" diyerek bağırmasının ardından Clark'ın ne yaptığını görmüş olması muhtemel. 

Filmde gelen bilgiler şu an bu kadar. Yeni bilgiler geldikçe burayı update ederiz. Umarım hayal kırıklığına uğradığım Superman Returns'den sonra Man of Steel ile tekrardan Superman'e olan hayranlığımız artarak devam eder.

Russell Crowe (Jor-El)

Amy Adams (Lois Lane)

 Bu da yeni Kryption Modası:))


Comic-Con 2012 #Marvel ile ilgili olan yazıyı buradan okuyabilirsiniz..




Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...