24 Temmuz 2012 Salı

Comic-Con 2012 #The Hobbit: An Unexpected Journey



Comic-Con ile ilgili yazı yazmak cidden çok hoşuma gidiyor. Beni bilen, tanıyan arkadaşlarım gerek edebiyat gerekse sinema olsun, fantezi dünyasına ne kadar hayran olduğumu bilirler. Daha önceki yazılarımızda Marvel'in gelecekteki projeleri ile Warner Bros.'un "Man of Steel" ile ilgili yazılar yazmıştık. İki yazıyı da yazarken çok keyif almama rağmen The Hobbit'in bende çok ama çok farklı bir yeri vardır. Aslına bakarsanız sadece The Hobbit değil içinde J. R. .R. Tolkien ve  Middle-Earth'ün olduğu her şeyin bende ayrı bir yeri vardır. 

Bekle bekle bekle ve nihayet Tolkien ve Middle-Earth hayranlarının sabırsızlıkla beklediği The Hobbit: An Unexpected Journey yakında beyaz perdede hayranlarının karşısında olacak. Bildiğim kadarıyla normal şartlarda film Lord of The Rings: Return of The King'den kısa bir süre sonra beyaz perdede olacaktı fakat çıkan anlaşmazlıklar ve hukuki süreçten dolayı filmin çekilmesi bu kadar uzun sürdü. 

Tolkien'in, Lord of The Rings üçlemesinin öncül kitabı olarak bilinen The Hobbit'in ilk filmi The Hobbit: An Unexpected Journey filminin 266 günlük çekimleri bitti ve film şu an post-production aşamasında. 14 Aralık 2012'de tüm dünyada aynı anda 3D olarak (3D'yi pek sevmeyen biri olarak) gösterime girecek. Yani sadece beş ayımız kaldı:)) 

Yönetmenliğini Peter Jackson'ın yaptığı filmde Bilbo Baggins'i Martin Freeman (Sherlock dizisinin Dr. Watson'ı) canlandıracak. Lord of The Rings üçlemesinde oynayan kadrodan Ian McKellen (Gandalf), Hugo Weaving (Elrond), Andy Serkis (Gollum), Elijah Wood (Frodo) da gene filmde olacak isimler. Hatırladığım kadarıyla kitapta olmamasına rağmen yönetmen Peter Jackson'ın kadroya dahil ettiği Cate Blanchett Galadriel karakterini canlandırırken Orlando Bloom ise Legolas karakterini canlandıracak. Filmin müzikleri ise Howard Shore'a ait olacak. 

Comic-Con 2012 The Hobbit panelinde karşımıza çıkan ilk şey (ki bu panelden birkaç gün önce tanıtıldı) The Hobbit'in Comic-Con 2012 için hazırlanan afişi oldu. Afişte Gandalf'ı Shire'a doğru ilerlerken görüyoruz.


Ayrıca Comic-Con 2012 kapsamında düzenlenen The Hobbit panelinde filmin 12 dakikalık kısa bir gösterimi  de yapıldı. Gösterilen ilk sahnede Gandalf, (Ian McKellen) 13 cüce ve Bilbo Baggins'i (Martin Freeman) görmekteyiz. Diğer bir sahnede ise yine Gandalf'ı genç Galadriel'den tavsiye alırken görüyoruz. Son sahnede ise hepimizin hayran olduğu Gollum (Andy Serkis) karakteri ile Bibo Beggins'in arasında geçen bir konuşmaya şahit oluyoruz. Tabi bunları izlemiş olmak için San Diego'da olmak lazımdı. Panel ile ilgili detaylı yazıların olduğu resmi siteden alıntıdır bunlar. 



 Daha önceleri yayınlanan filmin offical trailer'ı...

The Hobbit: An Unexpected Journey ile ilgili kendi wallpaperınızı kendiniz yaratmak istiyorsanız mutlaka ziyater ediniz:)) 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...