28 Şubat 2013 Perşembe

UefaMAFIA



Dün akşam UEFA Disiplin Komitesi tarafından Fenerbahçemize Avrupa Ligi'nde Bate Borisov ile oynanan seyircisiz maç esnasında sahaya atılan meşalelerden dolayı 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi.  Bundan dolayı UEFA Avrupa Ligi'nde Viktor Prizen ile 14 Ekim'de oynayacağımız rövanş maçını seyircisiz olarak oynayacağız. Bununla yetinmeyen UefaMAFİA 2 yıl içinde bir olay daha yaşanırsa bizi Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men etmekle tehdit etti.  Ayrıca Bate Borisov ile oynanan ilk maçta kırmızı kart gören Raul Meireles'e de 3 maç ceza verdi.

Bate maçında yapılanlar seyircisiz oynama cezası gerektirir mi gerektirmez mi onu bilemem ama şunu kendi kendime sormaktan da edemiyorum kulübe stat dışında yaşanan bu olaydan dolayı nasıl ceza verilir?? Kulübün sorumlu olduğu alan ne kadardır? Herhalde UefaMAFİA'ya göre bu alan bayağı geniş olsa gerek ki Bate maçında çıkan olaylardan dolayı kulüp sorumlu tutularak ceza veriliyor.

Artık kulüp yönetiminin de buna karşı bir şeyler yapması gerek. Sadece suçu taraftara atmakla olmaz bu işler. Seni Avrupa'da masa başında adamlar istedikleri gibi ellerinde oynatırlarken ve doğrarlarken sizin bu suskunluğunuz neden??  Şu benim aşağıda göstereceklerimi bir dosya haline getirip UefaMAFİA'nın karşısına çıkıp "Arkadaş bize bu cezayı veriyorsun da bunları neden hoş görüyorsun" ya da "Bunlara ceza vermiyorsunuz da bize neden böylesine ağır bir ceza veriyorsunuz" diyecek bir baba yiğit yok mu?

Şimdi çıkıp Fenerbahçe taraftarı da iyice paranoyak oldu her şeyin altında bir komplo teorisi arıyor, herkes Fenerbahçe’ye düşman mı şeklinde düşünenler de olacak. Maalesef ki bu sadece bir komplo teorisi değil. UefaMAFİA'nın ne kadar yanlı ne kadar taraflı olduğu. Sizin düşündüğünüz gibi sütten çıkma ak kaşık olmadığını birkaç olay ile örnekleyelim.

19.02.2013 Arsenal-Bayern Münih eşleşmesinin Londra ayağı
Sizce Bayen Münich'e ceza verildi mi? Tabi ki HAYIR


21.02.2013 Lazio-Borussia Mönchengladbach 

Sizce Borussia Mönchengladbache'a ceza verildi mi? Tabi ki HAYIR

14.02.2013 Stuttgart - Genk 
Sizce Genk'e ceza verildi mi? Tabi ki HAYIR

Peki Stuttgart taraftarına? 

21.02.2013 Metalist - Newcastle
Ceza??Yok...

23.11.2013 Zenit - Apoel
Maç toplamda 7 dakika durdu.Saha kapandı mı? Tabi ki HAYIR. Paraz cezası verilip geçiştirildi. 


Bunların hepsi saha içinde olup ceza verilmeyen olaylar. Peki, saha dışında hani Fenerbahçe'nin UefaMaAFİA'ya göre sorumlu olduğu alan var ya bir de oraya bakalım oralarda neler olmuş. Lyon - Tottenham maçı öncesi yaşananlar sonrası Lyon taraftarlarının yaptıklarından dolayı Lyon kulübü ceza aldı mı peki? Tabi ki hayır. Hem de bir Fransız kulübü ceza alır mı sizce;)



Raul Meireles'e Bate ile oynanan maçta gördüğü kırmızı karttan dolayı 3 maç ceza verilirken Zlatan'a gördüğü bu kırmızı karttan dolayı neden 2 maç?? Ya da Raul'a neden 3 maç??




Püzant YÜCECAN

7 yorum:

  1. Hepsi çok iyi hazırlanmış güzel bir yazı.

    Peki ben de birşey sormak istiyorum:Yanlışı yanlış olarak kapatarak nereye gitcez nereye kadar.

    2009-10 sezonu sonu Trabzon maçı geçen sezonluk 5 maç ceza bunlar yetmiyormuş gibi Avrupa'da ceza aldık,bunları da mı yönetim yapıyor.

    Evt daha kötü olaylarda olacak ama onlar yapmış ceza yok diye bizim yaptığımız yanlışı göremiyoruz.

    Yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlışa yanlış demiyoruz tabi ki ama bu yapılan şey ile bu ceza biraz fazla değil mi diğer örneklere göre?

      Sil
    2. Abi çifte standartın olduğu aşikar,ama burada yönetimi suçlamak yine yanlış yönetim taraftarına sakin olması gerekir diye açıklama yaptı,antu'da yavaş başkan topic i açıldı.Yönetimin lobisi ya da başka sorunları konuşalabilir ama taraftarını uyarmışken bazı gözü dönmüş taraftarlar yüzünden ceza almak üzücü.

      Ayrıca Fenerbahçeli olarak bildiğim Şenez Erzik'in de ne yaptığını ne işe yaradığını öğrenmek istiyorum.

      Sil
    3. dikkat et ama ben yönetim hatalı demiyorum yönetimin yapması gerekeni söylüyorum ki 3 Temmuzdan beri asıl Avrupa'da yapılması gereken şeydi ki zaten kulüp de bu yönde karar almış..Şenez Erzik mevzuuna gelince kendi göbeğimizi kendimiz keselim boşver başkalarına bel bağlamayalım...

      Sil
  2. Peki diğer kulüpleri sorgularken Fenerbahçe'nin aynı eylemi tekrarlamasını göz önünde bulundurdunuz mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğer kulüpleri sorgulamadım Uefa'nın çifte standartını sorguladım...yazıyı ilk verilen cezaya itinaden de düşünebilirsiniz sonuç gene aynı

      Sil
  3. Eline Sağlık güzel olmuş

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...