6 Mart 2012 Salı

Buse Terim Üzerine...



Dün akşam Twitter'da yaşanan malum olay için bir kaç satır bir şeyler yazmak istiyorum. Aslında konuyu pek de fazla uzatmaya gerek yok ama içimde kalacağına burada kalsın. Malumunuz Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in kızı Buse Terim (Açıkçası yolda görsem tanımam. Kendisini ancak çocukluk yıllarında bir iki defa ekranda görmüşlüğüm vardır) dün twittera yazdığı "Fener'i Ateş Bastı" cümlesi üzerine başlayan tartışmalar birden bire Fenerbahçe taraftarını birbirine düşürdü. Zaten amaçlanan da buydu ve de başarıya ulaştı. Kimi "bir bayana bu şekilde karşılık verilmez" derken diğer bir grup ise "hak etti" diyordu. Bunu sıradan sizin benim gibi biri yapmış olsaydı büyük bir olasılıkla bu kadar infial yaratmazdı ama söz konusu isim Fatih Terim’in kızı olunca tabi ki olay büyüdü de büyüdü. Öncelikle bir iki kelam Buse Terim için edelim.

Sayın Buse Hanım;

"Siz doğal olarak Galatasaray taraftarı olsanız da şunu unutmayın ki bu ülkede en çok tanınan, bilinen bir ismin evladısınız. Bundan dolayı da toplum içinde konuştuklarınıza, sanal alemde yazdıklarınıza herkesten çok dikkat etmeniz gerekir. Yarın öbür gün siz değil, sizin bu sözlerinizden dolayı babanız zor durumda kalabilir. 
Sizin de gayet iyi bildiğiniz gibi bu iki kulübümüz nasıl her alanda birbirleriyle mücadele ediyorsa aynı şekilde taraftarları da öyle. Bu sene itibariyle malum olaylardan dolayı artan gerginliğe çanak tutmanız ise ayrı bir başarı. Eğer siz taraftar ağzıyla konuşursanız bunun da karşılığını taraftar ağzıyla alırsınız."

Fenerbahçe taraftarına gelecek olursak yukarda da dediğim gibi herkesin düşünceleri farklı. Verilen cevap (yapılan hashtag) kendi görüşümdür bu hoş olmasa da hak ettiğini düşünüyorum. Ha kimse şimdi bana çıkıp "Bir bayana bu şekilde cevap verilir mi" demesin. Eğer bunu bir erkek yapsaydı ve ona böyle bir hashtag yaratılmış olsaydı bu doğru olacak mıydı? Veya şöyle düşünelim. Bunu bir bayana yapmak ayıp ise böyle bir şeyi bir bayanın yapması ayıp değil mi? Ben olsaydım küfür olayına girmeden farklı bir şekilde cevap verirdim ama yazanlara da kimse haksızlık etmesin. Çünkü 3 Temmuzdan beri üzerimizde oynanmayan oyun kalmadı. Fenerbahçemize ve taraftarımıza yapılan hakaret cabası. Bu taraftar Boğaz Köprüsünde coplandı, Çağlayan'da biber gazı yedi, Eskişehir'de stada sokulmadı. Böylesine üzerine oynanan bir takımın taraftarının da haliyle sabrı kalmadı. Açık konuşmak gerekirse bıçak kemiğe dayandı. Yazılanlara bakıyorum herkes Buse Terim'i savunur olmuş en çok da Fenerbahçe taraftarının savunması beni dehşete düşürüyor. Arkadaş bunları yazanı ayıplıyorsun da bunu yazdıranın hiç mi suçu yok??? Ha bir de şu var Buse Terim'e yapılanların taraftarlıkla alakası yokmuş. Hadi canım nasıl yok. Arkadaş bu ülkede tribün kültürü diye bir şey var ben şahsen istemesem de küfür maalesef ki bu kültürün bir gerçeği. Stada gideceksin ana avrat küfür edeceksin sonra bana sanal alemde kahramanlık yapacaksın. Yok öyle güzel dünya. 
Bir de dünkü olayı normal olarak kınayan Galatasaraylı taraftarlar var. Açıkçası bunlar beni daha çok güldürdü. Sen çık stadda herkese küfür et ana bacı tanımadan, kalecimiz Volkanın eşi için pankart hazırla sonra da gel burada bana "Ahlak Bekçiliği" yap. 


Son olarak boş ver büyük Fenerbahçe taraftarı boş ver diyeceğim ama aslında zor bunu demesi de yapması da. Sana yakışan çoluk çocukla muhatap olmadan, efendiliğini koruyarak önüne bakmak. Gereken cevabı zaten futbol takımımız sahada en güzel şekliyle verecektir. 



Püzant YÜCECAN


4 yorum:

  1. duygularıma tercüman olmuşsun kardeşim.. yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ederim güzel bir yazı olmuş.. Buse'de payını almıştır artık..

    YanıtlaSil
  3. Helal sana kardes guzel yazi olmus !! Umarim mesaji herkes kavrayabilmistir !!

    YanıtlaSil
  4. gayet güzel açıklama. ben, bu hashtagi kullanmadım ama kullanana da kızmadım. bunların Gençler maçı kolay olmayacak bu arada. 0-4'lük skor yanıltmasın, pek ballılar.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...