25 Ocak 2012 Çarşamba

Rakip: EA7 Emporio Armani



Yine bir Euroleague haftasındayız. THY Euroleague Top 16 ilk haftasında deplasmanda Unics Kazan'a 76-71 yenilen Fenerbahçe Ülker'in yarınki rakibi İtalya Seri A temsilcisi EA7 Emporio Armani olacak. 

Bu sezon İtalya Seri A liginde oynadığı 17 maçta 10 galibiyet 7 mağlubiyet alan EA7 Emporio Armani ligde şu an 5. sırada bulunuyor. Euroleague normal sezonda ise temsilcilerimizden Anadolu Efes ile C grubunda mücadele eden EA7 Emporio Armani, grubu 4 galibiyet 6 mağlubiyet ile tamamladılar. Anadolu Efes'e her iki maçta da yenilmişlerdi. Top 16'ya ise Partizan deplasmanında son maçta aldıkları galibiyet ile kalmayı başardılar.

1936 yılında kurulmuş Avrupa'nın köklü temsilcilerinden EA7 Emporio Armani 'nin tarihine baktığımızda ise birçok başarı elde ettiğini görüyoruz. Birçok kupayı müzesinde barındırdan EA7 Emporio Armani, İtalya'nın en çok kupa kazanan klübü ünvanını halen elinde tutmaktadır. 25 İtalya Şampiyonluğu (en son 1996), 4 İtalya Kupası (1972, 1986, 1987, 1996), 3 Euroleague Şampiyonluğu o zamanki adıyla Şampiyon Klüpler Kupası (1966, 1987, 1988), 2 Koraç Kupası (1985, 1993), 3 Saporta Kupası (1971, 1972, 1976) ve daha niceleri, yazarken ben bile yoruldum:)) Deneyimli koç Sergio Scariolo'nun başında bulunduğu EA7 Emporio Armani maçlarını 12.000 kişilik Mediolanum Forum'da oynamaktadır. Belki konuyla alakasız olabilir ama basketbol severler için Sergio Scariolo'nun kurduğu vakıfın sayfasının buradan ziyaret edip bizzat kendisinin yazdığı blogları okuyabilirler.

Geçmişteki bütün bu başarılarına rağmen son dönemlerdeEA7 Emporio Armani'nin Avrupa'da pek de başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Son 5 yılda bir kez TOP 16'ya kalma başarısı gösteren İtalyan ekip, Seri A'da da en son şampiyonluğunu 96 yılında almıştı. İtalyan basketbolunda Montepaschi Siena'nın egemenliğini kırmak amacıyla sezon başında takımın başına getirilen Sergio Scariolo'nun talimatları ile flaş transferler yapan EA7 Emporio Armani açıkcası istediğini şu ana kadar da elde ettiğini pek de söyleyemeyiz. Kadrosunu Omar Cook, Drew Nicholas, Ioannis Bourousis, Antonis Fotsis, Gentile, Malik Hairston gibi isimler ile takviye eden Milano takımı ayrıca İtalya'nın son dönemlerde yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Danilo Gallinari'yi de lokavt süresi boyunca renklerine bağlamasına rağmen istediği takım kimyasını bir türlü bulamadı. Savunmada sıkıntılar yaşayan EA7 Emporio Armani hücumda ise skor potansiyeline sahip oyunculardan oluşmasına rağmen istikrarsız bir görüntü çiziyorlar. NBA’ deki lokavt süresince takımda bulunan Gallinari'nin gidişinin ardından takım az da olsa kendine gelmeye başladı.

Takımın şu ana kadarki en skorer isimlerine baktığımızda Fenerbahçe Ülker için yarınki maç adına ilginç ve güzel bir sonuç ortaya çıkıyor. Normal sezon ve Top 16 1. hafta maçları dahil EA7 Emporio Armani'nin en çok sayı atan oyuncusu Malik Hairston (139 sayı) kuraların çekildiği hafta sakatlanmasınından dolayı yarınki maçta forma giyemeyecek. Hairston'dan sonraki takımın en skorer ismi ise lokavtın bitmesiyle NBA'e geri dönen Danilo Gallinari.(115 sayı)

EA7 Emporio Armani'nin şu anki en skorer ismi ise sezon başında bir ara ismi Fenerbahçe Ülker ile de anılan pota altındaki en önemli ismi Ioannis Bourousis'dur. Maç başında 10,1 sayı ortalaması ile oynayan Bourousis şu ana dek 111 sayı kaydemiştir. Takımın en skorer ismi olmasının yanısıra maç başına aldığı 6,5'lik ribaund ortalaması ile de Armani'nin en çok ribaund alan ismidir. 14'ü hücum 57'si savunma olmak üzere toplam 71 ribaund almıştır. EA7 Emporio Armani'nin bence en dikkat edilmesi gereken oyuncularından biri. Pota altı oyuncularımızın her maç ayrı bir performans ile sahaya çıktıklarını düşünürsek yarınki olası bir performans düşüklüğünden kaynaklı çok canımızı yakabilir.
Pota altımızın diğer dikkat etmesi gereken bir isim ise gene sezon başında Yunanistan'dan bu sefer Panathinaikos'dan transfer edilen Antonis Fotsis.

İsimleri burdan tek tek sayarsak heralde bayağı bir uzun yazı yazarız. Omar Cook, Drew Nicholas, Gentile vs vs. ama yukarda da dediğimiz gibi bu kadar korkutucu isimlerin bulunduğu bir takım olan EA7 Emporio Armani, istediği takım kimyasını hala yakalayamamış durumda. İlk maçta da Panathinaikos'a evlerinde 29 sayı farkla 57-78
yenildiklerini hatırlatmakta fayda var.

Açıkası grubun en zayıf halkası olarak görünen EA7 Emporio Armani'yi yarın Fenerbahçe Ülker'in yenememesi için hiçbir sebep göremiyorum. Gerek yeni salonun açılışı olsun, gerekse taraftarın müthiş desteğiyle daha ilk dakikalarda hızlı bir oyun sergileyip rakibe üstünlüğümüzü kabul ettirebilirsek sahadan çok rahat bir skorla ayrılabiliriz.

Turkish Airlines Euroleague'de Fenerbahçe Ülker Top 16 2. haftasında yarın Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımı ile karşı karşıya gelecek. Maçı 21:00'dan itibaren NTV Spor'dan canlı olarak izleyebilirsiniz.


Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...