9 Ocak 2012 Pazartesi

Lionel Messi...FIFA BALOON D'OR 2011


Bir Barcelona bir Lionel Messi taraftarı olarak bunu bloga girmez isek olmazdı tabi ki. Herkeste olduğu gibi biz de arkadaşlar arasında her zaman tatlı tatlı atışmışızdır dünyanın en iyi futbolcusu kim diye. Tabi ki her zaman cevabım aynı olmuştur. Ne olursa olsun cevap belli Lionel Messi...

FIFA ve France Footbal dergisi tarafından yılın en iyi futbolcusuna verilen "Altın Top" ödülünü Barcelona'nın Arjantin asıllı yıldızı Lionel Messi kazandı. 2009 ve 2010 yıllarında da "Altın Top" ödülüne layık görülen Messi, Johan Cruyff - Marco Van Basten ve Michel Platini'den sonra bu ödülü arka arkaya 3. kez kazanan bir diğer isim oldu.

Gazetecilerin ve FIFA'ya üye 208 ülkenin milli takımlarının teknik direktör ve kaptanlarının oylarıyla sahibi belirlenen Altın Top Ödülü'nün bu yılki diğer adayları ise gene Barcelona'dan Xavi  ile Real Madrid'den Cristiano Ronaldo idi.

Yapılan oylama sonucu %47,88 oy ile ödülü almaya hak kazanan Lionel Messi'yi, Cristiano Ronaldo %21,6, Xavi ise %9,23 ile takip etmiş.

Geçen sezon Barcelon'a ile İspanya Lig Şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve en son FIFA Dünya Kulüpler Kupası Şampiyonluğu yaşayan Messi ayrıca geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ninde gol kralı olmuştu.
Lionel Messi'nin Barcelona ile 2010/2011 sezonu istatistikleri;
La Liga 31 Maç - 31 Gol - 18 Asist 
Şampiyonlar Ligi 11 Maç - 12 Gol - 3 Asist
İspanya Kral Kupası 5 Maç - 7 Gol

Ayrıca ödül töreninde Yılın En İyi Teknik Direktörü ödülünü Pep Guardiola alırken, hayat boyu başarı gösteren isimlere verilen FIFA Başkanlık Ödülü'ne ise Manchester United'ın efsanevi teknik direktörü Sir Alex Ferguson layık görüldü. 


Yılın 11'ine ise Barcelona ve Real Madrid damgasını vurdu adeta. 11 oyuncunun 9'u bu iki takımdan seçilirken diğer iki isim Manchester United'dan. İlk 11'in ise şöyle,

Iker Casillas (Real Madrid)
Dani Alves (Barcelona)
Gerard Piqué (Barcelona)
Sergio Ramos (Real Madrid)
Nemanja Vidic (Manchester United)
Andres Iniesta (Barcelona)
Xabi Alonso (Real Madrid)
Xavi (Barcelona)
Lionel Messi (Barcelona)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Wayne Rooney (Manchester United)

FIFA Puskas Ödülü'nü ise Santos'un Brezilya'lı genç yıldızı Neymar Flamingo'ya attığı gol ile kazandı. Kısacası Yıllın En İyi Golü:)

  

Diğer ödüller ise şöyle;
FIFA Altın Top Ödülü (Bayanlar): Homare Sawa (Japonya) (INAC Kobe Leonessa)
FIFA Yılın En İyi Teknik Direktörü (Bayanlar): Norio Sasaki (Japonya Bayan Milli Takımı)
FIFA 2011 Fair Play Ödülü: Japonya Futbol Federasyonu















Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...