30 Aralık 2013 Pazartesi

Ziraat Türkiye Kupası (2013-2014)


2012-13 sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olan takımımız bu sezon kupa serüvenine 4. Ön eleme Turundan başladı. İlk maçımızda İkinci Lig ekiplerinden Bugsaşspor ile karşılaştık. Biraz zor da olsa ilk maçımızı 2-1 alarak bir üst tura çıkmayı başardık

Fenerbahçe - Bugsaşspor: 2-1 (4. Tur)

Pendikspor - Fenerbahçe: 2-4 (5. Tur)
Kupanın 5. tur maçında ise rakibimiz Pendikspor oldu. Deplasmanda karşılaştığımız rakibimize bu sefer sürpriz şansı vermedik ve 2-4 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kalmayı başardık.

Ziraat Türkiye Kupası A ve B Grubu
Beşiktaş, Galatasaray ve Eskişehirspor ile B Grubunda yer alan Fenerbahçemiz grupta oynadığı 6 maçtan aldığı 5 galibiyet ve 1 beraberlik sonucu topladığı 16 puan ile grubu lider olarak bitirip yarı finale yükselmeyi başardı. Özellikle ezeli rakiplerimize karşı ardı ardına iyi sonuçlar aldık. 

B Grubu Maçlar ve Sonuçları

Grup maçlarının ardından yarı finale yükselen takımımızın rakibi A grubu ikincisi Elazığspor oldu. Deplasmanda  oynadığımız ilk maçta Alper Potuk ile öne geçmemize rağmen ikinci yarı 2-1 geriye düşen takımımızda 77. dakikada Pierre Webo'nun golü ile berabere kalıp İstanbul'a avantajlı bir skor ile döndük. Rövanş maçında ise evimizde  Emmanuel Emenike, Moussa Sow ve Mehmet Topal'ın golleri ile bu sefer Elazığspor'u 3-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda finale kalmayı başardık. Finaldeki rakibimiz ise diğer bir yarı final maçında Antalyaspor'u eleyen Beşitaş oldu. 

Elazığspor - Fenerbahçe: 2-2 (Yarı Final İlk Maçı)

Fenerbahçe - Elazığspor: 3-0 (Yarı Final İkinci Maçı)


Hocalardan dostluk mesajları...
06 Mayıs 2013 19:04 NTVSpor.net

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak final maçı öncesinde teknik direktörler Püzant Yücecan  ve Slaven Bilic, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda dostluk mesajları verildi...


Finale gelen bu iki takımı da alkışlamak gerektiğini vurgulayan Püzant Yücecan , "Yarın Türkiye Kupası finali oynanıyor ve finale kadar gelmiş, doğru ve iyi maçlar oynamış iki takımı öncelikle bir futbol sever olarak şahsım adına kenara çekilerek alkışlamak boynumun borcu. Kendi meşru alanımızdaki sınırlar içinde, antrenörlerin zihni yetenekleri ve oyuncuların zihni yetenekleri içinde kazanmayı sonuna kadar zorlayacağız. Bunun sonucunda son derece zevkli, çekişmeli, izleyenlere, gerçek futbol izleyicisine zevk veren bir karşılaşma olacağını sanıyorum" dedi.

BİLİC: DOSTLUK KAZANSIN
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic: "Püzant hocanın söylediklerine katılıyorum. Gerginlikten uzak hak edenin, dostluğun kazanacağı maç olsun diyorum. Kupayı tıpkı Fenerbahçe gibi biz de istiyoruz. İki Türk takımıyız. Sahada iyi olanın kazanacağı maçtan sonra da kaybedenin kazananı tebrik edeceği bir maç olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.


Hasret bitti... Şov başladı!
08 Mayıs 2013 22:38

Kupa yine Fenerbahçe'nin! Kupa hasretini 2 yıl önce dindiren Fenerbahçe, bu kez de Beşitaşı' 5-1'lik tarihi skorla yenmeyi bildi. Sarı lacivertliler böylece üst üste 3. toplamda da 7. kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.


Maçın Özeti


Beşiktaş - Fenerbahçe: 1 - 5 (Final)

Ziraat Türkiye Kupası takım ve futbolcu istatistiklerine bakacak olursak oynadığımız 11 maçta 9 galibiyet ve 2 beraberlik ile kupa maceramızda mutlu sona ulaştık. 31 gol ile kupada en çok gol atan takım olurken buna karşı da toplamda ağlarımızda 8 gol gördük.  Atılan 31 golde en çok imzası olan isim ise 6 golle Dirk Kuyt olurken onu 5 golle Moussa Sow ve 4 gol ile Emmanuel Emenike takip ettiler.
2013-2014 Ziraat Türkiye Kupası Yılın oyuncusu ise gene kaptanımız Dirk Kuyt oldu…



Fenerbahçe - Zafere Giden Yol...
Spor Toto Süper Lig (2013-2014)




Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...