30 Aralık 2013 Pazartesi

Spor Toto Süper Lig (2013-2014)



Yücecan'ın ilk açıklamaları şöyle:

"Bugün itibariyle Fenerbahçe Spor Kulübü'nün menajerliği için resmi adımı atmış bulunmaktayım. Sayın Başkanımızın ve Sayın Yönetim Kurulu'nun, ülkemizin bu büyük değerini, tarafıma emanet etmesi mesleki hayatım adına onur verici... Bu adımın, camiamıza ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. Taraftarlarımız, çok zor günlerde yüksek dayanışmanın ve yürekliliğin destanını yazdı; önümüzdeki süreçte de onların desteği, kuşkusuz, en büyük gücümüz olmaya devam edecektir.

2013-2014 sezonunda oynayacağımız futbol, taraftarımıza keyif ve gurur verecek; sarı lacivert renklere taraftar olmayanların da alkışlayacağı güzellikte olacaktır. Futbol kamuoyunun özellikle bilmesini istiyorum ki, Fenerbahçe için koşullar zor olsa da hep birlikte aşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Şampiyonluk yolunda, yolumuz açık olsun. Görüşmelerimiz sırasında gösterilen destek ve anlayışa, Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım'a, yöneticilerimize, taraftarlarımıza teşekkür ederim."


Püzant YÜCECAN

Fenerbahçe Menajeri

Süper Kupa 2013
Geçen sezonun lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe, bu sezon öncesi dev maçta yarın karşı karşıya gelecek. Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda saat 20.30'da başlayacak maçı Bülent Yıldırım yönetecek.
Her iki kulüp de kupayı daha önce iki kere müzelerine götürmeyi başardılar. 

Fenerbahçe - Galatasaray: 1-1 (3-2)
Maçın hemen başında Mehmet Topuz'un attığı gol ile 1-0 öne geçmemize rağmen skor avantajımızı çok fazla koruyamadık ve 16. dakikada Galatasaray'ın kullandığı köşe vuruşunda Dany'nin golüne engel olamayınca ilk yarıyı 1-1 bitirdik. 2. yarıda her iki takımda birçok fırsattan yararlanamazken maç uzatmalara gitti. Uzatmalardan da gol sesi çıkmayınca penaltılara gidildi. Penaltılar sonunda gülen taraf Fenerbahçemiz oldu. 2013-2014 sezonuna Galatasaray'ı yenip kupa ile başlamak daha ilk sezonumda benim ve oyuncularım için çok değerli bir anlama büründü. 


Spor Toto Süper Lig (2013/2014)
Ağustos - Eylül
Lige adeta fırtına gibi başladık. Ağustos ve Eylül ayı içerisinde oynadığımız 6 maçtan 5'inde galip olarak yarılırken sadece Kayserispor deplasmanında 1-0 mağlup olduk. 6 maçta toplam 12 gol atarken kalemizde ise 4 gol gördük. Takımımın başında çıktığım ilk derbi maçında ise Beşiktaş'ı 1-0 yenmeyi başardık. 

Fenerbahçe - Beşiktaş: 1-0


Ekim - Kasım - Aralık
Ekim - Kasım ve Aralık ayı içerisinde ise sezon başındaki iyi performansımızı devam ettirmeyi başardık. Oynadığımız 11 maçta 8 galibiyet, 1 berberlik ve 2 mağlubiyet aldık. Toplamda 26 gol atarken kalemizde ise 11 gol gördük. Bu dönem içinde Galatasaray ve Trabzonspor ile deplasmanda karşılaştık. Galatasaray'ı evinde Süper Kupa maçında olduğu gibi Mehmet Topuz'un 24. dakikada attığı gol ile 1-0 yenmeyi başardık. Trbazonspor'u ise Avni Aker'de ilk yarısı 1-1 biten maçta 2-1 yenmeyi başardık. 

Trabzonspor - Fenerbahçe: 1-2 


Ocak - Şubat - Mart
İyi bir devre arası geçiren takımımız ligin ikinci yarısında da çıkışını sürdürmeyi başardı. Ocak, Şubat ve Mart ayı içerisinde oynadığımız 10 maçtan 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile ayrıldık. Attığımız 21 gole karşılık kalemizde sadece 6 gol gördük. Özellikle Mart ayı içerisinde oynadığımız Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Galatasaray ve Antalyaspor maçlarında kalecimiz Mert Günok kalesinde devleşerek 360 dakika gol yüzü görmedi. Ayrıca Beşiktaş'ı deplasmanda 2-0 yenmeyi başardı takımımız. 


Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Galatasaray'ı Dirk Kuy'ın hat-trick yaptığı maçta 3-0 mağlup etti. Sarı lacivertliler, Kadıköy'de Galatasaray'a karşı yenilmezlik serisini 15 sezona çıkarırken psikolojik üstünlüğü de eline aldı. Son dönemde Galatasaray'ın baskısı altında geçen derbilerde Fenerbahçe yeniden üstünlüğü eline aldı. Oynanan son 3 maçın ikisini Fenerbahçe birini de Galatasaray kazandı.


Nisan - Mayıs
Ligin ikinci yarısındaki çıkışımızı Nisan ve Mayıs ayında da devam ettirdik. Ligin son 7 maçında 6 galibiyet ve 1 beraberlik ile müthiş bir performans gösterdik. Son 7 maçta takımımız rakip ağlara tam 25 gol bırakırken kalemizde ise sadece 8 gol gördük ki bunların 3'ünü Akhisar Belediye maçında gördük. Ayrıca evimizde Trabzonspor'u 5-1 devirerek taraftarımızı mutlu etmeyi de bildik.

Fenerbahçe - Trabzonspor: 5-1



"Son derece mutluyuz. Ben de dahil olmak üzere herkes son derece mutlu. Çok zor bir işi başardığımızın farkındayız. Açıkçası bu akşam, belki yarın hatta yarından da sonra işin ne kadar zor olduğu anlaşılmayabilir. Ancak ilerleyen haftalar, aylar belki yıllar sonra bu şampiyonluğun ne kadar değerli, önemli ve zor olduğunun çok daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum. Açıkçası ilk senemde bu günleri hayal etmek benim için çok da kolay değildi. Bütün takım hatta bütün kulüp ve taraftarlarımız büyük bir inanç koydular ortaya. Özellikle buradan bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza her maç oraya koydukları muazzam atmosferden dolayı bir daha teşekkür ediyorum. Ayrıca başta sayın başkan olmak üzere ve tüm yönetim kurulumuzun ilk senemde bana bu kadar güvenmesi ve bana verdiği destek sayesinde bugün burada Şampiyon Fenerbahçe diyebiliyoruz. 
Zor bir işi başardık. Şampiyonluk zaten zor bir iştir. Şampiyon olmak bireysel sporlarda da, takım sporlarında da başlı başına zor bir iştir. Bütün şampiyonlar ve şampiyonluklar çok değerlidir. Bu çok değerli şampiyonluktan dolayı hem Fenerbahçelileri aynı zamanda tüm oyuncularımı canı gönülden kutluyorum. 
Açıkçası kelimelerin pek yeterli olmadığı anlar vardır. Bu şampiyonluk da benim için öyledir. Esas, öz ve doğrusu aktörler oyuncularım ve bu şampiyonluğun mimarı ter döken, mücadele eden, varını yoğunu ortaya koyan ve dik kalan futbolcularımdır. Hepsine neznizide teşekkürü bir borç bilirim. 
Bugünler duyguların çok yoğun olduğu günler. Çok güzel ve süslü sözcükler söylemek için uygun günler ama bunun biraz ötesinde bir şeyler söylemek gerekirse seneye biraz daha sağlam bir şekilde ilerlemek ve Avrupa Kupalarında yarışabilmek için daha çok çalışıp o zaman daha çok hazır olacağız."

Şampiyon Fenerbahçe
Ve nihayet sezon sonuna geldik. İyi başladığımız ligi ilk senemizde 84 puanla şampiyon olarak bitirdik. En yakın takipçilerimiz Beşiktaş 68, ligi 3. bitiren Trabzonspor ise 66 puan ile ligi tamamlayabildiler. Fenerbahçemiz bu sezon oynadığı 34 lig maçında 27 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. 84 puan toplayan takımımız ayrıca attığı 84 golle de ligin en çok gol atan takımı oldu. Kalemizde ise 28 gol görerek ligde en az gol yiyen takım oldu. Kaptanımız Dirk Kuyt attığı 22 gol ile 2013-14 sezon Spor Toto Süper Lig gol kralı olurken onu gene takımımızdan 16 golle Emmanuel Emenike takip etti. 

Yılın Takımı
Yılın takımına Fenerbahçemizden Bruno Alves (Yılın Savunmacısı), Gökhan Gönül, Caner Erkin, Moussa Sow, Dirk Kuyt (Yılın Yabancısı) ve Pierre Webo girmeyi başardılar. Ayrıca Salih Uçan Yılın Genç oyuncusu olurken ben de naçizane Yılın Menajeri ödülünü almaya hak kazandım.


Best Goals of Fenerbahce 2013-14 






Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...