24 Temmuz 2011 Pazar

Müziğin Aykırı Kızı...


Son zamanlarda vefat eden insanların arkasından söylenen meşhur söz: "Su testisi su yolunda kırılır..."
Eskiden bizim zamanlarımızda biri vefat ettiği zaman "Allah rahmet eylesin" "Mekanı cennet olsun" vs vs sözler söylenirdi vefat eden kişinin ardından..Son zamanlarda ise artık bu ortadan kalktı sanki insanlar (bu insanlar dediğim kitle genelde Türkiye'de meşhur olan kitle) her alanda dört dörtlük sütten çıkma ak kaşık gibi vefat eden insanların arkasından "Su testisi su yolunda kırılır" demeye başladı...
Bunun en son örneğini maalesef dün kaybettiğimiz son zamanların en iyi seslerinden ve şarkı yazarlarından Amy Winehouse için yaşandı.Türkiye sınırları içinde meşhur olan Yonca Evcimik twitterda  Amy Winehouse'un vefatını "Su testisi su yolunda kırılır" şeklinde yorumlamış.Peki böyle bir yorum neden ve ne amaçlı yapılır?
Amy Winehouse'un hayranı olabilirsiniz veya bir iki parçasını dinlemiş hatta hiçbir parçasını dinlemeyip sadece adını bile duymuş olabilirsiniz ama biraz da olsa gündemi takip eden her insan onun yüksek dozda uyuşturucu kullandığını, alkole olan bağımlılığını zaten biliyordu fakat bizi daha çok ilgilendiren nedir?
Bir sanatçının özel yaşamı mı yoksa onun sanat adına yaptıkları mı?
Herkes gibi sanırım Sayın Yonca Evcimik de bu soruya cevap ikinci şık diye yanıt verecektir.(yani en azından kendisi de aynı işle meşgul olduğu için böyle bir yanıt vereceğini umarak)
Ama kendisi twitterda yaptığı yorumda ne diyor; "Su testisi su yolunda kırıldı..." Allah geçinden versin kendisine yarın öbür gün birşey olduğunda arkasından böyle bir şey denmesi acaba hoşuna gider miydi? Cevabın hayır olacağını düşünerek neden böyle bir yorum yaptığını düşünmek istiyorum.Zaten birkaç ay öncesinde Hıncal Uluç'un Defne Joy Foster için yaptığı bu yorumun ardından büyük eleştiri toplamış, karşında böyle bir örnek varken bu yorum neden? Bana göre artık Türkiye'de bitmiş bir Yonca Evcimik'in tekrardan gündeme oturma çabasından başka birşey değildir.
Evet belki haklı olabilir Su testisi su yolunda kırılmış olabilir ki zaten bunu hepimiz de biliyoruz ama vefat eden ki bu vefat eden kişi daha 27 yaşında gencecik bir insanken böyle bir yorum hiç yakışık almıyor açıkçası.
Merak ediyorum zamanın en büyük efsanelerinden Queen'in solisti ki hala benim için en büyük efsanedir hem grubu hem kişisel olarak Freddie Mercury'nin vefatının ardından biri de çıkıp "Su testisi su yolunda kırılır" diye bir yorum yaptı mı acaba?
Ben açıkçası  Amy Winehouse'u 2007'deki "You Know I’m No Good" şarkısıyla tanıdım ki zamanının ağzımdan ve kulağımdan düşmeyen parçası olmuştur.Parçayı dinledikten sonra internetten bakıp kendisini çok geç tanıdığımın da farkına vardım utanarak.
Son sözlere gelecek olursak ben klasik bir insanım gencecik bir insan, süper bir ses çok yazık oldu "ALLAH RAHMET EYLESİN, MEKANI CENNET OLSUN"

Püzant YÜCECAN

Not:"You Know I’m No Good"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...