28 Mayıs 2013 Salı

Ayyaşların Yeşil Alanları...


“İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasanın sizin için neden reddedilmesi gerekiyor”

Böyle diyor Sayın Padişah hazretleri sözde "alkol düzenlemesi" hakkında parti meclisinde konuşurken. Kime "ayyaş" diyor belli değil ama biz tahmin edebiliyoruz ama kendini sözde "delikanlı" olarak adlandıran padişah hazretleri isim vermeden konuşuyor. Ey padişah hazretleri delikanlılık öyle İsrail'e karşı numaradan "one minute"ler ile olmaz. Bir laf söylüyorsan kime ve neden söylediğini açık açık söyle ama nerede sizde o delikanlılık. Sen ancak Davos'ta İsrail’e gider yap senin o kuzuların da seni bir şey sansın ama sonra git İsrail'i korumak için Türkiye'de üs yap.

"İçeceksen yine alkollü içeceğini al evinde iç. Buna karşı değiliz"

Eyvallah hocam sağolasın:)) Ne yapalım şimdi şükredelim mi? Bu mu sizin ileri demokrasiniz? Ne içebileceğimizi de söylerseniz çok seviniriz;) Evimde içersem çevreme zarar vermemiş mi oluyorum? Hani ben evimde ailemin yanında çok içmem genelde dışarıda arkadaşlarımla içerim ve 32 yaşındayım ama bugüne kadar hiç içki içtikten sonra ne kimseyle kavga etmişimdir ne de kimseyi rahatsız etmişimdir. Buna karşılık çok evinde içip de cama çıkıp silah sıkan, sizin tabirinizle çevreye zarar veren çok insan gördüm. Eeee ne olacak şimdi? Evde içmeyi de mi yasaklasanız acaba? Evet evet hatta boş verin her şeyi yakın gemileri ülkede alkol ve sigarayı tamamen kaldırın. Tabi neredeyse en çok vergi aldığınız sektörü ülkeden silebilecek misiniz? Yer mi?

Avrupa Avrupa diye örnek veriyorsunuz da daha geçen hafta Almanya'daydım. İnsanlar işi çıkışı metro duraklarının önünde bulunan bakkallardan bira alıp orada hem birasını yudumluyor hem arkadaşları ile sohbet ediyor hem de günün yorgunluğunu atıyor?? Ne olacak şimdi bakın sizin Avrupa dediğiniz yerde bunlar olurken siz alkolü yasaklamaya çalışıyorsunuz. Bırakın milletin yediği ile içtiği ile uğraşmayı. Aç gezen, sabahın köründe meyve sebze halinden utana sıkıla maalesef parası olmadığı veya yetmediği için çürük, çöpe atılmış meyve ve sebzelerin arasından en azından yenilebilir olanları toplamaya çalışan insanlarımız var. Siz asıl bu insanları nasıl daha rahat şekilde yaşatabiliriz diye düşünün bence.


"dinin emrettiği bir yasa"

Böyle diyor sayın padişahımız ben de sormak istiyorum şimdi Müslümanlık "Ağaçları kesmeyi de mi emrediyor" sayın padişah hazretleri. Ayrıca Türkiye ne zamandan beri din ile yönetiliyor? laik değil miydik?  Yeri geldiğinde ecdadımız ecdadımız diye mangalda kül bırakmazken Fatih'in "Bir yaş ağacı kesenin boynunu keserim" sözünü nasıl da hemen unutuyorsunuz. Fatih İstanbul'u fetih ederken ecdadınız da bu sözü söylediğinde ecdadınız olmuyor mu?? Kese kese İstanbul'da yeşil alan bırakmadınız şimdi de sıra Taksim Gezi Parkı'na mı geldi padişah hazretleri?? Kim buraya AVM yapmak istiyor? Tanıdık mı? Akraba mı? Zaten her yerimiz AVM oldu bir Taksim mi eksik kaldı? Bakırköy'de oturuyorum affedersiniz göt kadar semtte üç tane koca koca AVM var ama yeşil alandır, ağaçtır hak getire. AVM'nin yanı sıra bir de her yerimiz residence ve site oldu. Ağacı da evimizin önüne dikelim di mi hani içkiyi evinizde için diyorsunuz ya;) Yeter zaten o da bize.  İçki konusunda Avrupa'yı örnek alıyoruz diyorsunuz da bu konuda da alsanız o zaman? O kadar ülkeye gittim hiçbir yerde bu kadar AVM ve residence görmedim. Evlerin, apartmanların çevresi hep yeşil alan. Neden mi? Çünkü insanların yeşil alana ihtiyacı var ama sizin paraya, ülkenin yeşil alanlarını peşkeş çekmeye ihtiyacınız var. Yıkın memleketin tüm yeşil alanlarını yıkın YETMEZ AMA EVET tarihi alanları da yıkın bence. Neymiş Ayasofya, neymiş Dolmabahçe yıkın hepsini. Düşünsenize Sultanahmet'te şöyle güzel bir AVM veya Dolmabahçe'nin yerinde bir residance. Bak şimdi düşündüm de Dolmabahçe'nin yerine bir residence süper olur. Ne paralara verirsiniz o araziyi. Bugün AVM için gezi parkındaki ağaçları, yarın havalimanı için kuzeydeki ağaçları, öbür gün köprü için Boğaz sırtındaki ağaçları kesin. Kesin ki gelecek için hiçbir şey bırakmayın. Çocuklar ne yeşil alan görsün ne temiz hava. AVM nelerine yetmiyor.

Son olarak aslında hepimizin demek istediğini geçenlerde Beşar Esad söyledi. Yazıyı bu cümle ile bitirmek bence en mantıklısı. 

"Kendisini (Erdoğan) Osmanlı’nın yeni sultanı olarak görüyor ve Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki gibi, tüm bölgeyi kontrol edebileceğini düşünüyor. Halife olduğunu sanıyor"


Yazıklar olsun size yazıklar. Size de, sizi başımıza getirenlere de....



Püzant YÜCECAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...